Kılıçdaroğlu cennet vadediyor

A -
A +

Dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin Seçim Beyannamesi'ni açıkladı. Demokrasilerde seçim beyannameleri çok önemli belgelerdir. Ülkede yönetmeye-iktidara talip olan siyasi partiler, vatandaşa kendilerine oy vermeleri halinde 4 yıl süreyle hangi projeleri gerçekleştireceklerini, neyi nasıl yapacaklarını, ülkenin temel sorunlarını ve en acil problemlerini nasıl çözeceklerini seçim beyannamesi ile duyururlar. İktidara gelme veya olası bir koalisyon hükümetinde iktidar ortağı olma ihtimali bulunan siyasi partiler seçim beyannamelerini hazırlarken, vaatlerde bulunurken kılı kırk yararlar. Yapamayacakları-yerine getiremeyecekleri hayali, uçuk-kaçık vaatlerde bulunmazlar. Çünkü iktidara geldiklerinde oy verenler o vaatlerin gerçekleşmesini talep eder. İktidara geleceğine inanan partiler bir vaatte bulunmadan önce onun gerçekleştirilebilir olup olmadığına, gerçekleşmesi için gerekli olan maddi kaynağın bulunup-bulunamayacağına bakarlar-incelerler. Türk siyasetinde ölçüsüz-hayali vaatlerde bulunanlar vatandaşı bir kere kandırabildiler. Vatandaş bir sonraki seçimde o popülist siyasetçileri sandığa gömdü. Erken yaşta emeklilik vaatleri, herkese iki anahtar vaadi bu popülist politikalara örnektir.
Dün CHP'nin seçim beyannamesi ile ilgili açıklamayı başından sonuna dinledim. Bu beyannamede Kılıçdaroğlu'nun vadetmediği tek şey kalmış o da cennet!.. Bu program iktidara veya iktidar ortaklığına talip bir siyasi partinin programı olamaz. Vaatlerin içinde her şey var, yok yok. Sayın Kılıçdaroğlu orta ve dar gelirli vatandaşlarımızın sıkıntılarını istismar ediyor, onların aklı ve duyguları ile alay ediyor. Vadettiği imkânların bir kısmı zaten şu anda başka isim altında fakire-fukaraya, yaşlılara, kadınlara, engellilere-öğrencilere sağlanan imkânlar. Onların ismini değiştirip yeni bir şey veriyormuş gibi millete şov yapıyor, kandırmaya kalkıyor. Borç faizlerini silecekmiş, özelleştirmeyi durduracakmış, 4+4+4 eğitim sistemini kaldıracakmış, emekliye 2 ikramiye maaş verecekmiş, mazot 1.5 TL olacakmış, en komiği de 4 yılda Türkiye'de yoksul kalmayacakmış. 'Peki nasıl yapacaksın' sorusuna cevap: 'Benim adım Kemal-Sözüm söz'... Olmaz Kemal Bey, bu vaatlerin için de noterden git ve taahhüt al. Bugüne kadar söz verip de tam tersini yaptığın en az 20 madde başlık sıralarım burada mahcup olursun. Sen akıllanmamışsın arkadaş, bu vaatler için Dünya Bankası ve IMF'nin senin başına patron olarak gönderecekleri Kemal Derviş'ten izin aldın mı? O bu vaatler için 'Tamam olur' dedi mi? Sen de biliyorsun ki koalisyon ihtimali olursa faiz lobisinin ve büyük fonların çıkarlarını takip etmek üzere başınıza Derviş'i gönderecekler. Zaten sen de onu davet ederek bunun altyapısını hazırladın.
Sayın Kılıçdaroğlu sen de ben de CHP'nin 7 Haziran'da iktidara gelmeyeceğini, bir koalisyon ihtimalinin sıfır olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bunu adın kadar iyi bildiğin halde neden popülizme tavan yaptırıyorsun? Neden eski siyasetin eski Türkiye'nin alışkanlıklarına dönüyorsun? Sen bu milleti aptal mı zannediyorsun? Senin ağababalarının 1999-2001 yılları arasında bu ülkeyi 1 cente muhtaç ettiğini bu vatandaşlar unuttu mu zannediyorsun? Kimin parasını kime dağıtıyorsun? 2002'de tam takır devrettiğiniz hazinede birikenleri bu millet bir daha size teslim eder mi? CHP'ye kasanın anahtarını verir mi bu millet? Beyannameyi, hayalperest vaatleri dinleyince içimden "Popülizmde son nokta budur" dedim. Bu vaatleri dinledikten sonra yanımda oturan bir esnafa sordum, 'nasıl buldun' dedim. Gülümseyerek, 'Bekâra hanım boşamak kolay. Başkasının kesesinden hovardalık yapmak da kolay. Ben bir söze bakarım bir de söyleyene. Söz söz değil, söyleyen ciddiye alınacak biri değil' dedi. Kılıçdaroğlu vaatlerde kendini tutamamış. Cennet dahil her şeyi vadediyor, yersek. Ama 7 Haziran akşamı bu milletin oyunun rüşvetle-kandırarak-havuç göstererek alınamayacağını görürler. CHP demek yokluk, fakirlik, ekmek-tüp ve mazot kuyruğu demektir. CHP vadeder, biz yaparız. CHP konuşur biz yaparız. CHP alkışlar, biz yapar dua alırız...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.