Pakistan FETÖ’den kurtulacak

A -
A +

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Pakistan-Özbekistan ziyaretleri kapsamında Pakistan’ın başkenti İslamabad’a geldik. Havaalanından kaldığımız otele kadar her yer Türk bayraklarıyla, Erdoğan posterleri ile ve Türk-Pakistan dostluğunu vurgulayan pankartlarla donatılmıştı. Alınan çok sıkı güvenlik önlemlerine rağmen halk Sayın Erdoğan’ı uzaktan da olsa ilgi ve coşkuyla selamladı.

“Dost ve kardeş ülke” deyiminin tam hakkını veren ülke bizim için Pakistan’dır. Türkiye’ye karşı müthiş bir muhabbet besliyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ciddi saygı duyuyorlar. Burada bir dost, bir kardeş millet sıcaklığını samimi olarak hissediyorsunuz. Türkiye ne zaman dara düşse hem Pakistanlılar hem de Afganlar imdadımıza ilk koşanlar olmuştur. 15 Temmuz darbe girişimine ilk tepkiyi gösteren ve heyetler göndererek desteklerini belirten ülkelerin başında Pakistan geliyor.
Sayın Cumhurbaşkanının Pakistan ziyaretinde öne çıkan birkaç önemli başlık var. İlk başlık FETÖ ile ortak mücadele, ikinci başlık Pakistan ve Hindistan arasındaki Keşmir sorununa Sayın Erdoğan’ın da özel çabası ile barışçıl bir çözüm arayışı, üçüncü başlık ise iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve serbest ticaret anlaşmasının imzalanması, Afganistan-Pakistan ilişkilerinin geliştirilmesi ve terörizmle ortak mücadele. Pakistan, maalesef FETÖ’nün en güçlü olduğu, en çok yayıldığı, yerleştiği ülkelerden biri. Düşünün ki “PakTürk” adı altında 28 okulu, binlerce öğretmeni ve öğrencisi, birçok şirketi, dergileri-gazeteleri hatta bir de televizyonları var. Korkarım ki burada da birçok yere nüfuz etmişler. Pakistan Millî Eğitim Bakanlığı bu okulları, bu yapının elinden alıp Türkiye Maarif Vakfı ile birlikte yaşatmaya çalışıyor. FETÖ’cüler öğrencileri-velileri-aileleri sokağa dökerek, mağdur algısı oluşturarak bu girişimi engellemeye çalışıyor. Bu okullarda çalışan FETÖ’cülerin 20 Kasım’a kadar Pakistan’ı terk etmeleri kararı alındı. Ama FETÖ’cüler mahkemelere başvurarak bu kararı engellemeye çalışıyor. Bugünlerde Türkiye’den bu okullarda görevlendirilmek üzere 120 öğretmenin ataması yapılmış. 28 okulun tamamına her branştan hemen öğretmen bulabilmek kolay iş değil. Ama Maarif Vakfı, Pakistan Millî Eğitim Bakanlığı ile birlikte bu okulları bir aksaklık yaşanmadan işletmek istiyor. Ama işleri kolay değil. Ayrıca her ne kadar Pakistan Başbakanı ve Cumhurbaşkanı çok kararlı da olsalar FETÖ’yü bu ülkeden temizlemek için bayağı çaba gerekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm muhataplarını, Meclis ve Senatoyu bu hastalıklı yapı konusunda uyarıyor. “Dostlarımızı ve kardeş toplulukları bu örgüt için uyarıyoruz” sözleri ile bütün ülkelere mesaj verdi Sayın Erdoğan. Pakistan hükümeti FETÖ ile mücadele konusunda Türkiye ile iyi bir dayanışma içinde. Türkiye’nin desteğiyle ve kararlı bir mücadele ile Pakistan’ın bu beladan kurtulması mümkün. 15 Temmuz darbe girişiminin ertesinde Türkiye’ye heyetler gönderip destek veren Pakistan için Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Pakistan Türkiye’nin kara gün dostu olduğunu gösterdi” dedi.
Önümüzdeki günlerde Sayın Cumhurbaşkanının Hindistan ziyareti var. Hindistan ve Pakistan arasındaki Keşmir sorunu can yakmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu iki ülke arasında bu sorunun barışçıl yolla çözümü için âdeta aracılık edip özel bir çaba sarf ediyor. Umarım emekleri barışı getirir. Bu sorunun diyalogla çözümü için aracılık yapabilecek en doğru isim Cumhurbaşkanı Erdoğan. Bugün Pakistan’daki temaslarımızı tamamlayarak evliyalar diyarı Semerkant’a uçacağız. Siz bu satırları okurken inşallah biz İmam Buhari’yi ve İmam Maturidi’yi ziyaret edeceğiz. Semerkant, Buhara ve Hiva şehirlerinin bulunduğu topraklarda olacağız. 
Sayın Cumhurbaşkanının şu sözüyle yazıyı bitirelim: “Tüm dostlarımızı bu örgütün karanlık emelleri hakkında uyarıyoruz.”
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.