Tavizin öldürdüğü kurtuluş!..

A -
A +

Doğru dürüst bir Kulüpler Kanunu’nun çıkarılamamasının sonucu, onlardan hesap sorulmasını sağlayacak bir uygulama da yürürlüğe konulamıyor… 

 

“Benden sonra tufan” diyen yöneticilerin, “gırtlağa kadar borca soktuğu”, sonra da “hesap bile vermeden bırakıp gittikleri” bir çarkın, kulüplerimizi ne hâle getirdiği ortadadır!..
UEFA’ların “hesapsız harcamalar” üzerine uygulamaya başladığı “Avrupa kupalarından men” ve de FIFA’nın “paralarını alamayan futbolcuların şikâyetleri üzerine” verdiği “puan silme” cezalarını ortadan kaldıracak “mali tedbirler” konusunda kulüp yönetimlerindeki vurdumduymazlık da “en büyükler dâhil”, ortada!..
Bu acı tablonun sür git devam etmesini istemeyen Nihat Özdemir Federasyonu, “harcama limiti” adını verdiği bir sistemi, talimatlaştırarak yürürlüğe soktu!..
Amma velakin, içlerinde “bazı büyük kulüplerin de olduğu” bir grup kulübün yöneticileri, “kulüpleri ve futbolumuzu kurtaracak” böyle bir uygulamaya karşı çıktılar. 
Federasyon “ağır baskı altında” kaldı, harcama limiti sisteminden tavizler verildi; yazık oldu!..
Başkanlar ve yönetimleri, “harcama ve adam alma rekorları kırarak” kulüplerini borç batağına sokmaya devam ederlerken… “Doğru dürüst bir Kulüpler Kanunu’nun çıkarılamamasının sonucu”, onlardan “hesap sorulmasını sağlayacak” bir uygulama da yürürlüğe konulamadığı için… “Yağma ‘kulüplerin geleceği olan’ börek” yarışı devam ediyor!..
Özellikle “büyük kulüplerin başkan ve yöneticilerinin işine ‘harcama limitinin olmaması’ geldiğinden”, onların sözcüleri ve kalemşorları “bu yönde” kamuoyu oluşturmaya ve “Harcama Limiti talimatını tümüyle yok etmeye” uğraşıyorlar!..
Kulüp başkan ve yönetimleri “kimin parasını hovardaca harcıyorlar” ortada; taraftarın, vatandaşın!..
Bununla da kalmıyorlar; “Ankara kapılarını aşındırıp”, vergi indirimleri, vergi afları, borçların yeniden yapılandırılması, ucuz faizli krediler ile” besleniyorlar; keyif sürüyorlar!..
Ne yazık ki, “siyaset” bu “yönetim cambazlığının sporumuza, kulüplerimize verdiği büyük zararı gördüğü bildiği hâlde”, bir türlü “önlemek için çıkarılması gereken” Kulüpler Birliği Kanunu’nu “yarım asırdır”, çıkarmıyor, çıkaramıyor!..
İşte onun için Ünal Aysallara, Fikret Ormanlara, Ali Koçlara ve benzerlerine “kulüpleri borç batağı içinde iken” yaptıkları ve “çoğu boşa giden onca transferin ve o transferlere harcadıkları onca milyon avroların hesabı” sorulamıyor!..
Bir kanun, sadece “bir kanun” eğer “doğru dürüst çıkarılabilirse”, sadece futbolumuz değil, sporumuz kurtulacak, kulüplerimiz “yarınlara ‘Benden sonra tufan’ diyecek olan yöneticilerden kurtularak” girecek; ama nerde?.. 
Kulüpler Kanunu, “kulüpleri bu hâle getiren yöneticilere sorularak” çıkarılamaz. Onlar “kendilerini yok edecek bir kanunu çıkartmamak için” bin takla atarlar, zaten atıyorlar!..
“Kulüpçü olmayan” spor ve “spor ekonomisi” uzmanlarından kurulacak bir komisyona, “sporda ileride olan” ülkelerin kanunlarını da inceleterek, “Kulüpler Kanunu tasarısı” hazırlatılmalı ve Meclis’ten de geçirilmelidir!..
Bunca transfer yapılmasına ve bunca milyon / milyar avrolar, / TL’ler harcanmasına rağmen takımlarımızın Avrupa kupalarındaki durumu ortadadır!..
Yazık değil mi; bu harcanan ülkenin parasıdır; kimler “servet”, kimler “ün” sahibi oluyor; görmüyor muyuz?..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.