Sizce bu lig 21 takımla biter mi?

A -
A +
Yayıncı kuruluş anında karşı çıktı. Millî Takımlar Teknik Direktörü sıcak bakmadı. Bu bizim başkan ve teknik adamlar; TFF haftalık maç gün ve saatlerini açıkladığında itiraz ederler; "Biz iki saat az dinlenmiş oluyoruz" diye, bırakın gün farkını...  Şimdi gelelim bence hiç hesap edilemeyen birkaç noktaya! - 21 takımlı lig; her hafta bir takımın bay geçmesi ve ligin tam 42 hafta oynanması demek. - Normal millî maç araları olacak. Millî takımların play-off oynadığı haftalarda maçın olsa da olmasa da ligi oynatmıyorlar. - 18 takımlı lig bir sezonda 306 maç oynuyor. 21 takımlı lig, 420 maç oynar. 114 maç fazla oynanacak. Lige üç takım geliyor ama maç sayısı yüzde 37 artacak. - Ülkemizin coğrafi şartlarını ve iklimini hesaba katacak olursak. - Hafta içlerinde oynanacak olan Şampiyonlar Ligi ve UEFA Ligi maçlarını düşünürsek…  - Ligimizin çok yaşlı ve nazlı futbolculardan kurulduğunu hesap edecek olursak... - Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası oynanacak yılları da dikkate alırsak... - TFF artacak olan giderlerini hiç hesap etmiş midir?  - Efendim maç sayısı artınca sponsor ve reklam gelirleri artarmış. Çok doğru, millet sıraya girmiş, reklam vermek ve sponsor olmak için! - Ha bu arada kupa da oynanacak olursa... Sizce bu ligin sağlıklı, kazasız belasız bitme şansı var mı? O Kulüpler Birliği toplantısında şu maddeleri tek tek sayacak bir tane başkan çıkmadı mı?
306 maçın 420'ye çıkacağını inanın hesap etmemişlerdir. Onlar bence bu işin en fazla dört hafta uzayacağını düşündüler… 
  Kulüpler boşuna batmıyormuş! Kulüpler Birliği, pazartesi günü toplandı. Tam bir ittifakla “Küme düşme kaldırılsın” açıklamasını yaptı. Benim gibi çoğu insan bunu pek ciddiye almadı. Aradan 48 saat geçti, TFF toplandı. "Peki, tamam" dedi. Bu 48 saat içinde 18 kulüpten de "bu görüşe" karşı çıkan olmadı. Kimse, "Hayır, biz bu işte yokuz" demedi. TFF’nin “Küme düşme yok" açıklamasından tam altı saat sonra Ahmet Ağaoğlu, canlı yayında "Trabzonspor ve Erzurumspor bu işe karşı çıktı" dedi.
Karşı çıkan kulüp sayısı bence daha da artacaktır. Bu başkanlar "Biz bu konuyu teknik adamlarımıza, yönetimlerimize bir götürelim" demişler midir?

MHK, neleri çok iyi yaptı?
Zekeriya Alp başkanlığındaki MHK, bir tam sezonu tamamladı. Önce neleri çok iyi yaptılar, oradan başlayalım;
1) Halil Umut Meler ve Abdulkadir Bitigen ilk derbilerinde bu dönemde düdük çaldılar.
2) Atilla Karaoğlan, geçen yıl bu zamanlar 1. Lig hakemiydi. Bugün üst düzey bir hakem oldu. Ali Şansalan, gerçek çıkışını hatalı maçları olsa da bu sezonda gösterdi.
3) Maç tekrarı isteyen kulüplere hiç taviz vermediler. Federasyon da arkalarında durdu.
4) Tayinlerde cesur davrandılar. Zor maçlara, çok genç hakemleri cesaretle verdiler.
5) "Bir hakeme haftada bir maç prensibi" pandeminin birkaç istisna haftası hariç uygulandı.
Kulüpler ve medyadaki uzmanlar(!) dâhil, MHK'dan hiç kimse memnun kalmadı. İşte burası hayra alamet. Memnun olmaları tehlikeli.

  MHK, nerelerde hata yaptı? 1) Sezona başlarken Bülent Yıldırım ve Serkan Çınar'ı sistemin dışında bırakarak, çok gereksiz bir tartışmaya sebebiyet verdiler. Spekülasyon ve tartışmalara zemin hazırladılar. 2) Suat Arslanboğa'nın 5. haftadaki Başakşehir-Beşiktaş maçından sonra sözleşmesi feshedildi, hiç gerek yoktu. 3) Zorlu Center'daki buluşma, Riva'da yapılmalıydı. O zaman bu kadar manipülasyon konusu olmazdı.  4) Pandemi şartları, özel durumlar olsa da bazı hakemler dinlendirilirken bazı hakemler hiç dinlenmeden maç almaya devam etti. Mutlaka bunlar ve benzeri hatalardan ders çıkarmışlardır...
Riva'dan haberler var!
Federasyon, MHK'nın arkasında duruyor ve performanstan memnun.
MHK Başkanı, mevcut ekibine kefil.
TFF'nin itirazı yok, talimatlar ay ortasına kalmaz, yayınlanır. 
Müstakil bir VAR kadrosu olacak gibi. 
Takım sayısı artınca hakem sayısı çok artmayacak. Zaten yüzde 20'lik bir fazlalık vardı. Bir de alt ligler bir sonraki sezon normal takım sayılarına geçecek.  
2. Lig'de 54 olan hakem sayısı en fazla 60 olabilir.
3. Lig'de (4 grup olacak) 87 olan hakem sayısı en fazla 101 olabilir.
BAL Ligi'ndeki takım sayısı artacak. Bu klasmanda hakem sayısı ciddi oranda artabilir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.