ALMAN NEZAKETİ!..

A -
A +
Almanya'nın Türkiye'ye husumet beslemesi için hiçbir haklı mazereti yoktur. İttihadçı siyaset bilmezler, Alman hayranlığından dolayı koskoca bir imparatorluğu batırdılar. Onlardaki körü körüne Alman sevdası, imparatorluğumuza mal oldu. 253 bin gencimizi Çanakkale’ye gömdüysek bu dramatik manzarada Alman subaylarının beceriksizleri henüz sorgulanmadı. Bir şey daha dile gelmiş değil. Milletimizin başına dert edilen "Ermeni Tehcir" kararının altındaki imzalar Almanlara aittir. Bu karar tatbik edilsin diye baskı yapan Almanlardır.
Ne demek istediğimizi anlatabilmek için, devrin İttihad ve Terakki genelkurmay başkanlığı kurmay başkanının ve Çanakkale komutanının Alman subaylar olduğunu hatırlatmak isteriz.
I. Dünya Harbinde Almanlar mağlup oldukları için müttefiki Osmanlı Türkiyesi de mağlup kabul edildi. Hem I. Dünya Harbinde, hem II. Dünya Harbinde mağlup olan Almanya’nın toparlanıp bugünkü kalkınmışlık seviyesine gelmesinde esas amillerden biri, 1960 başlarından itibaren Almanya’ya giden ve sadakatle buraya bağlanan Anadolu insanıdır.
Almanya’nın bize ödenmez borçları vardır.
Buna rağmen Almanya iyiliğe kötülükle karşılık vermektedir. 
Birçok şer işin altından Alman vakıfları çıkıyor. Güneydoğuda elleri olmaktadır. Kandille dostluklar kurmaktadır. AB konusunda takozdur. Zahiren dost görünmesine mukabil, Türkiye tökezlesin, bölgede bir kuvvet olmasın diye her yolu mubah saymaktadır. Türkiye, Avrupa, Balkanlar, Orta Doğu ve Orta Asya'da rakip olarak görülmektedir. Bundan dolayı Türkiye düşmanı teröristler, darbeciler, onlara yardım ve yataklık yapanlar, Almanya tarafından şeref misafiri muamelesi görmektedir.
Yıkıcılar, bölücüler, darbeciler, inançsızlar el üstünde tutulurken Türkiye'den bu ülkeye giden TBMM başkan vekili Ayşegül Bahçekapılı, poliste kötü muamele görmüştür. Sn. Bahçekapılı'nın içinde kırmızı pasaportu da olan çantası oteldeyken her nasılsa çalınmış, sahneleri kabalıklarla dolu senaryo da bundan sonra işlemeye başlamıştır. O kadar ki konsolosluğumuzun çıkarttığı pasaport, yok muamelesi görmüştür.
Almanya'nın bize karşı beslediği bu art niyetli davranışlar, kendisine bir şey kazandırmaz. Rüzgâr eken fırtına biçer. Almanya’nın en az yüzde 10'u Müslümandır. Bu Müslüman diaspora, Berlin’den çok Ankara'ya dönüktür.
Herkes hesabını doğru yapmalı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.