TÜRKİYE, CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNE GEÇMİŞTİR!

A -
A +
Bugün itibariyle "16 Nisan 2017" tarihi bir gün olmuştur.  80 Milyonluk Türkiye'de 58.5 Milyona yakın seçmen, sandıklara giderek oy verme hakkını kullandı. Seçmen, yüksek bir katılımla oy vermeye gitti ve sandıktan 18 Maddelik anayasa değişikliğinin getirdiği yeni hükümet etme şekline "evet" çıktı.
Vatandaş, böylece mevcut büyüme, kalkınma ve gelişmeyi tasvip ettiğini, mevcut Cumhurbaşkanı, iktidar ve icraata güvenoyu verdiği gibi vaad edilen ve her biri ufkumuza bir devlet projesi olarak konmuş 2023'te dünyanın onuncu büyük gücü olmak gibi hedeflere de hız kesmeden devam edilmesini de istemiştir.
Halk oylaması propaganda sürecinin her şehirde yapılabilmesi ve müessif bir hadise çıkmaması keza rey verilirken herhangi bir yerde hiç bir vatandaşın burnunun kanamaması demokratik olgunluk, iç barış ve huzurumuz açısından büyük  başarıdır. İstikrarsızlık ve kargaşa günlerinde seçmenin silah tehdidi altında oy kullanması, sandıkların kaçırılması, mükerrer oy verilmesi, oyların çöplerde bulunması çok uzak tarihler değildir. 7 Haziran 2015 Seçimlerinde doğu ve güneydoğulu seçmene hangi azapların yaşatıldığı malumdur. Vatandaşın serbest iradesiyle tercihini yapabilme ortamını ona sağlayan emniyet kuvvetlerimiz, takdir ve tebrike layıktır.  
Yüzde 50'nin  aşılması 'evet'lerin meşruiyeti için yeter sayıdır. "Şu kadar oy olmazsa bunu tartışmaya açarız" sözü sadece sahibini mahcup eder. Nitekim hayır oyları 50'yi geçseydi hayır taraftarları bu neticeyi bir  güvensizlik sebebi  sayarak Cumhurbaşkanı ve Hükümeti istifaya zorlayacak ve büyük ihtimalle zorlamaya da lüzum kalmadan onlar çekileceklerdi. Öyleyse hayır diyenlerin çıkan tabloya tek kelime itiraza etmeye hakları yoktur.
Seçmen, iki tarafı da  dinledi. Üstelik hayır diyenler haçlı dünyasını da arkasına almıştı. Avrupa gazeteleri, "hayır" diye Türkçe başlıklar attı. Televizyonları hayırı teşvik eden Türkçe açık oturumlar yaptı. Hayırcılar, CHP, HDP, FETÖ/PDY, PKK/PYD, DEAŞ, diğer terör örgütleri ve bazı küsurat partileri ile en alâkasızına varıncaya dek Avrupa devletleri veya adını koymak gerekirse Haçlı İttifakı  oldu. Buna mukabil evet diyenler AK Parti ve MHP'dir. Burada da bazı  diğer partiler var. AK Parti'den bir kısım menfaatçilerin,  MHP'de FETÖ irtibatlı veya başka maksatla muhalif  bazılarının  hayır oyu verdiği, iki partide de fire olduğu tablodan okunabilmektedir. 16 Nisan'a iki gün kala bir Cumhurbaşkanı danışmanın ettiği  o lüzumsuz federasyon lafının da  bugünkü neticede azımsanmaz bir payı olduğu bellidir.
Bir dış bağlantısı veya terör desteği olmadan sırf şahsi tercihini kullanan seçmenin kararı, kendi demokratik hakkıdır.  Ama adı geçen ve geçmeyen örgütler ve haçlı başkentleriyle iş birliği yaparak 15 Temmuz hezimetinin sandıkta hıncını almak isteyenler, ayrı bir değerlendirmeye tabidir. Bu ikinciler kaybetmiş, sonuç itibariyle 16 Nisan'da Hilal bir kere daha haç'a galip gelmiştir.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım  canlarını dişlerine takarak çalıştılar. MHP  Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle dâvâ arkadaşları boş durmadılar.  Çıkan sonucun Cumhurbaşkanı Sn Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığı oylar denli olması ilginçtir.  AK Parti ve MHP'de bahar temizliği yapılması da bundan böyle beklenebilir.
Halkoylamasındaki sayı ne olursa olsun  mühim olan 50 artı 1'i bulmaktır. Neticede  yarışın galibi "evet" diyen taraftır. Böylece maksat hasıl olmuş ve Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne geçmiştir. Bundan dolayı 16 Nisan 2017'den 26 Ağustos 2071 doğru büyük ve mukaddes koşu  başlamıştır. Önümüzde 54 Yıllık  büyük bir koşu var. Geçmiş 54 Yılımız, AB kapısında heba edildi. Önümüzdeki  54 yılı ise heba edemeyiz. 6 Yıl sonra 2023 durağına vardıktan sonra daha bir hızlanarak yola devam etmekten başka çaremiz yoktur.
Cumhurbaşkanlığı Sistemi hayrlı olsun.
Evet, tahmin ettikleri gibi terör örgütleri Türkiye topraklarında bitecektir. Haçlı ittifakı da bundan sonrasını düşünsün.
Koşu da büyük mücadele de yeni başlıyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.