G.Saray bitirdi!..

A -
A +

Braga geçen hafta Benfica’yı ‘deplasmanda’ mağlup ederek dünyanın en eski yenilmezlik serilerinden birine son verdi. 
Galatasaray ‘özel sipariş verse’ daha iyi bir motivasyon bulamazdı.
Hem yenilmezlik serisini hem de Fenerbahçe’nin şampiyonluk umutlarını bitirdi.
Tolgay, Jailson, Belhanda, Falcao...
İsimler üzerindeki soru işaretlerinin sahada nasıl cevap bulacağını beklerken, Fenerbahçe çok ‘Şanslı’ başladı.
1- Galatasaray hiç olmadığı kadar ‘net’ pozisyonlar yakaladı.
2- Fenerbahçe ‘oyuna nasıl ortak olurum?’ sorusunun cevap anahtarını penaltıyla buldu.
Çok kaçırdı Galatasaray. Galiba şu cümle artık klişe değil, kural. Atamazsan, yersin.  Ne var ki penaltı golü, Fenerbahçe’ye Ersun Yanal’ın da, taraftarının da beklediği ‘hareketliliği’ getirmedi. Tam aksine Galatasaray, sanki geriye düşmemiş gibi, motivasyon kaybına uğramadan oynamaya devam etti.
Pozisyonlar buldu... Çoğunu ‘kaçırdı’, birini ‘Ozan’ çıkardı. İlk yarı biterken aklımda dolaşan sorular şunlardı?
1- Fenerbahçe Falette’i neden kiraladı? Serdar’ın yanına gelse, Jailson da orta alanda Tolgay’ın yerini alsa... Falette o kadar mı kötü?
2- Ersun Yanal aynı 11’le mi devam edecek?... Mesela Ferdi, mesela Deniz Türüç girse, Fenerbahçe bundan daha kötü görünebilir mi?
3- Emre Akbaba ve Âdem Büyük oyunda olsa, ‘Onyekuru’nun vuruş beceriksizliğini, pas opsiyonuna dönüştürmesi anlamında’ pozisyonların ‘gollük’ yüzdesi artar mı? 
Teknik adamlar, oyundan memnun olsalar gerek, aynı 11’le döndüler. Görüntüde, Fenerbahçe’nin üzerindeki ölü toprağı, Galatasaray’ın da coşkusu yoktu. Maç âdeta ‘bireysel bir hata bekler gibi’ ağır aksak ilerliyordu.
Önce Altay Bayındır ‘al da at’ pası verdi!.. Belhanda acele etti, kötü vurdu. Sonra Ersun Yanal tribüne gönderildi...
Ve Jailson yatarak müdahalesinde topa dokunamayınca Galatasaraylıya “O sene bu sene” dedirten penaltı golü geldi. Onyekuru da uzatmada fişi çekti, Fenerbahçe’nin umutlarını tüketti.
Sonuçta, Braga gibi Galatasaray da futbol tarihinin en uzun süreli yenilmezlik serilerinden birine son verdi. Galatasaray şampiyonluk mücadelesine net şekilde gözünü kırptı. Fenerbahçe zirvenin epey uzağına düştü... Muhtemel ki, futbolun yan unsurları yine kendisine manşetlerde yer hazırlayacak.
Keşke saat gibi, bir kurma kolu olsa da kendimizi 34’üncü haftada bulsak!

Maçın adamı: Ryan Donk

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.