Beşiktaş hak etti

A -
A +

Maçın sonucundan bağımsız olarak, Beşiktaş ve Trabzonspor’a bakıp da, “Bunlardan şampiyonluk adayı çıkmaz” diyenler olacaktır.
Hepimizin tuhaf duygular içinde, futbola yeniden odaklanmaya çalıştığımızı hatırlatmakla birlikte, ‘bu kadrolarla’ zor olduğunu itiraf etmek gerekiyor.
* * *
Trabzonspor oyun başlangıcında, tribünlerin sessiz tatsızlığında en azından pas yapıyor, Beşiktaş kalesine geliyordu. Sörloth’un ‘kriz’ hâline gelen Leipzig pazarlıklarını iyi yönetememiş olsa da, Ekuban ve Nwakaeme gibi önemli ofansif güce sahiptiler. Buna karşılık kendilerini bireysel beceriye bağlı oyun şeklinden çıkaracak taktiksel kısırlığa çare bulamadılar.
Top Beşiktaş’a geldiğinde Atiba stoperlerin yanına sokulunca, orta sahada pas istasyonuna en yakın adamı ara ki bulasın...
Oğuzhan, kendisini ‘Oğuzhan’ yapan özelliklerini ‘görev’ adamı olunca sahaya yansıtamadı. Mensah da ‘mücadele’ ederek göze çarpıyordu.
Bu anlayışta Beşiktaş’ın kontrol oyunu oynaması mümkün değildi. Gerçi, rakamlara baktığımızda Beşiktaş’ın buna niyeti olmadığı da anlaşılıyordu.
* * *
Tyler Boyd’un ayağından çıkıp, Hüseyin’den seken top ağlarla buluşmasaydı, Trabzonspor muhtemelen pozisyon zenginliğini yakalayacaktı. Bordo-mavili ekibin topla oynama yüzdesi 70’lere dayanmış, oyun yavaş yavaş o tarafa doğru akıyordu.
Gol; kıpırdamaya çalışmanın yolunu arayan Trabzonspor’a fren oldu.
İlk 45 sonlarında Tyler Boyd, ikinci yarının başında Mensah’ın vuruşları Beşiktaşlı taraftarları heyecanlandırmakla kalsa da, “Maçı Beşiktaş’ın kazanmaya daha yakın olduğunun sinyalleri gibiydi.
Campi belki beraberliği getirecekti ki; kramponları bir kaç santim kısa geldi, sonrasında oyun tamamıyla Beşiktaş’a döndü.
* * *
Rivayet odur ki; MHK “Kolay penaltı çalmayın” talimatı vermiş hakemlere...
Beşiktaş’ı 2-0 öne geçiren penaltı kararı ne kadar doğru/yanlış tartışmaya açık. Ben olsam vermem mesela...
Ancak; VAR geldikten sonra, ceza sahası içinde rakibine sarılıyorsan penaltıya davetiye çıkarıyor demektir. Beyaz nokta gösterildikten sonra, derdini Marko Paşa’ya anlat!
O yüzden tartışmanın manası yok.
* * *
Beşiktaş özellikle 2-0’dan sonra kendine güvenin etkisi ve 10 kişi kalmış Trabzonspor’un oyunu hepten bırakmasıyla daha derli toplu görünmeye başladı. Lens de Dorukhan’ın asistinde golünü attı, skoru 3 yaptı...
Abdülkadir Ömür’ün golü ise teselli olmaktan bile uzaktı...
Sonuçta ilk maçlarda oyuna değil, sonuca bakacaksın. Trabzonspor’un yolu uzun ve meşakkatli olacak. Dost acı söyler, Eddie Newton yolun sonunu görecek gibi durmuyor.
Korkarım hakemler yine çok konuşulacak.
Bence de penaltı tartışmalı ama Beşiktaş hak ederek kazandı...
SON SÖZ: Covid-19 testleri pozitif çıkan Sergen Yalçın ve yardımcı hakem Volkan Narinç’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

MAÇIN ADAMI: Atiba

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.