Fener’den mutlu yıllar

A -
A +

Kötü futbol iyi sonuç oldu Fenerbahçe için… Her rakip Rizespor gibi olsa, Fenerbahçe deplasman fobisini yendi demektir!

l 2019’un son maçına Fenerbahçe “tek başına” başladı. Sarı-lacivertli oyuncular seri ve başarılı paslaşmalarla Rize kalesine yükleniyor, ev sahibi futbolcular ise -biraz da sertlikle- rakibinin oyununu bozmaya çalışıyordu.
l Özellikle Oğulcan ile Orhan Ovacıklı rakiplerinin ayaklarına dalan hamleleri ile kartın sınırında dolaşıyordu. Ama bu oyun onların gol yemesini engellemeye yetmedi. Her şey iyi gidiyordu sarı-lacivertliler için. Vedat Muriç’in arkasındaki üçlü hareketli ve üretkendi.
l Deniz Türüç, Max Kruse ve Tolga Ciğerci sağa sola deplase olarak rakibin dengesini bozuyordu. Ve daha ilk çeyrek dolmadan Deniz Türüç’ün müthiş frikiği, golü getirdi Fenerbahçe’ye.
l Şaşırtıcı olan, maçın patronu Fenerbahçe, attığı golün üstünden sadece beş dakika geçmişti ki golü yedi! Bir korner, bir orta, bir kafa… Ve tabelada eşitlik… Rize defansının sigortası Muhammed Abarhoun atmıştı bu kez.
l Bu gol Fenerbahçe’yi de “bozdu” ve ilk yarının geride kalan yarım saati çekilmez bir futbolla geçti. Hatta Jailson’un o seyirlik golüne kadar futbol bir türlü dönmedi sahaya… Çokça faul, çokça düdük…  
l Ersun Yanal, stoper Zanka’yı çıkarıp Emre’yi sürdü sahaya… Hücumlarını arttırmak ve şekillendirmek için… Bitime yirmi dakika kalmıştı. Jailson topla orta sahayı geçtikten sonra baktı ki kimse basmıyor, gerildi ve füzeyi ateşledi.
l Bir kaleci otuz beş metreden gelen bir topa tek ayak üstünde seke seke zıplasa yetişir diyorsun, öyle olmuyor. Top ağları sarstıktan sonra komik ve çaresiz bir atlayış yapıyor Rize kalecisi Gökhan Akkan.
l Rize şehrine aylar sonra dönen Vedat Muriç’in başka hiçbir maçta bu kadar geri gelip savunmaya yardım ettiğini, top çıkardığını görmedim.
l Rizespor’un klas ismi Umar Aminu gününde değildi; Boldrin ve Melnjak çok daha öne çıktılar.
l Hakem Umut Meler, besmele ile başladığı maçı yüz akıyla bitirdi bence…

MAÇIN ADAMI: Jailson

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.