“Şefkat ve merhameti iliklerime dek yaşadım...”

A -
A +
 “Yapmam gereken hareketleri söylediler, dikkat etmem gereken perhizlerimi anlattılar...”
 
İçeriye gelen kimse Prof. Dr. Ramazan Ayvallı idi. Kendisiyle Huzura Doğru programında, TGRT FM radyosunda beraber çalıştık. O geldi helallik diledi. Sonra Yunus Bebe'nin sahibi çok sevdiğimiz arkadaşımız Yunus Çağlar geldi. Bu arada narkoz işlemi yapıldı… Sonrasını hatırlamıyorum...
Beni 26 Mayıs 1997 günü sabah saat sekizde ameliyata almışlar. Ameliyatıma dokuz doktor iştirak etmiş. Dört buçuk saat sürmüş. Hayli kan kaybetmişim. TGRT FM anons yapmış: “0 Rh (–) kan aranıyor” diye. Hayli insan koşturmuş. Şükür ameliyat başarılı geçmiş.
Odama almışlar. Beni ayıltacakları esnada Enver Abi'nin sesini duydum. Henüz gözüm açık değil:
“Selamün aleyküm Fahrettin Abi” dedi.
“Ve aleyküm selam efendim” dedim. Hemen yataktan ayağa kalkmaya çalıştım. Bütün alet edevat cihazlar şangır şungur… Daha ayılmamışım. Gözüm açık değil. Yalnız sesini duydum ve tanıdım.
Tabii koluma filan yapıştılar. Zaten yatağa da bağlıymışım.
Askerî Liseden Kimya Hocamız Hüseyin Hilmi Bey'in selamlarını söylediler. “Ve aleyküm selam” dedim. “Geçmiş olsun” dediler. Bir süre sonra Enver Abi odadan ayrıldı. Bu ziyarete çok duygulandım...
Bir iki gün kaldım hastanede. Sonra taburcu edildim. Hastaneden ayrılırken Dr. Hüsnü Sezer Bey dedi ki:
“Enver Bey sizi çok seviyor. Ameliyatınla çok ilgilendi, çok sıkı tembih etti. Biz de senin yaşamanı istiyoruz. Perhizlerine, söylediklerimize lütfen çok dikkat edin. Bir ay sonra tekrar kontrole bekliyoruz” dedi. Yapmam gereken bazı hareketleri söylediler, dikkat etmem gereken perhizlerimi anlattılar. İlaçlarımı verdiler. Günde 5 km yürümemi söylediler.
Ben denilenlere harfiyen dikkat ettim. Her gün Yeşilköy’de deniz sahilinde 5 km yürüdüm. Bir ay sonra da kontrole gittim.
Beni kontrol ettikten sonra sordu:
“Söylediklerimizi yaptın mı? Her gün 5 km yürüdün mü?”
“Yürüdüm” dedim.
“O zaman bütün perhizleri ve ilaçları kaldırıyorum. Çünkü kalp ameliyatı olmuş kimse günde 5 km yürüyor ve bunu siz bir ay süreyle sürdürüyorsanız çok sağlam ve sıhhatlisiniz, demektir. Geçmiş olsun” dedi.
Ben ke kendisine ve hastanede emeği geçen herkese teşekkür ederek oradan ayrıldım. Böylece sağlığımıza kavuşmuş olduk elhamdülillah. Bu vesileyle Enver Abimizin de bütün arkadaşlarını çalışanlarını ne kadar çok sevdiğini bizzat iliklerimize kadar yaşadım. Allahü teâlâ onların mekânlarını cennet eylesin. Âmin.
          Fahrettin Tacar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.