Şükür röntgenler karışmış!

A -
A +
“Her üçü de pırıl pırıl meslek sahibi oldular. Her üçü de ana babasına hayırlı evlat oldu.”
 
Üçüncü çocuğunu da kız olarak dünyaya getiren gelinin, kaynana aşağılaması ve baskı uygulamasına dayanamayıp intihar etmek üzere beşinci kattan kendini atan masum gelinin başına gelenleri anlatmaya bugün de devam ediyorum...
Askerlik yaptığım diş kliniğine öğle arası gelen telefonda durumunun kötü olduğunu öğreniyorum evin reisinden… Hasta yoğun bakımda... Kimseyle görüştürülmüyor…
Üzerimde üniformam ve hekim amblemim olduğu için hastayı görmeye gidebiliyorum. Hastayı röntgene götürmüşler. Sol kürek kemiğinde üç parçalı kırık olduğu tespit edilmiş.
Akşamüzeri tekrar gittiğimizde sorumlu hekim kırık olmadığını, röntgenin karıştığını ifade etti. Rahatladık...
Hastanede hasta altı gün yattı. Hastane polisi olaya el koydu. Ya görümceler aşağı attı ise diye üzerinde durdular. Ben böyle bir şeyin mümkün olmayacağını tekraren anlatarak ikna etmeyi başardım.
Sonra psikiyatri servisinde doktor muayene etti. İlaçlar verdi. Bana dokümanlar verdi. “İkişer üçer gün arayla bana gelin” dedi. Bu doktor hanımdan Allah razı olsun. Çok iyiliğini gördük.
Hatta 1983 yılı mayıs ayına kadar bizden ilgisini kesmedi. Hastamız bu ilgiyle biraz iyileşti. Altı aya yakın da kendi annesinin evinde kaldı.
Aradan yıllar geçti… O kaynananın yani babaannelerinin cahilliği sebebiyle istemediği o üç kız çocuk büyüdü… Bir numaralı kız çocuğu Tıp Fakültesini bitirdi ve Kadın Doğum Uzmanı oldu. İkinci kız çocuğu da toksikoloji uzmanı oldu. Üniversitelerin tıp (acil tıp), kimya, biyoloji ya da farmakoloji fakültelerinden mezun olduktan sonra doktora eğitimi olarak adli toksikoloji ve farmasötik toksikoloji alanlarını seçip başarı ile mezun olanlar toksikolog olabilir. Bu travmaların yaşanmasına sebep olan doğumda hayata gözlerini açan o üçüncü kız da Vakıflar Genel Müdürlüğünde eski eserleri okuma uzmanı olarak görev aldı… Her üçü de pırıl pırıl meslek sahibi oldular… Her üçü de annesine babasına hayırlı birer evlat oldular…
Hâsılı kelam Peygamber Efendimizin (sallallahü aleyhi ve sellem) “Üç kız çocuğunu terbiye edip evlendiren ve onlara iyilikte bulunan, Cennete gider” buyurduğu Buhari hadis kitabında yazılıdır...
Gelinleri hakir gören böyle kayınvalideler eskisi kadar kalmasa da yine de hatırlatmak için bu yaşanmış olayı anlattım. Yayınlarsanız bahtiyar olacağım...Görüntülü boşalma için hatlarını arayın.
         Reşat Şimşek-Adana
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.