Göklerden gelen bir TAMAM vardır…

A -
A +
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün yeniden Tweet attı ve “Kararım kesindir” diyerek aday olmayacağını teyit etti.
Çıkışsız kaldığı ortada.
Göklerden gelen bir TAMAM vardı belki de…
Malum, kendisi 24 Haziran öncesinde; 8 Mayıs 2018 tarihinde attığı Tweetinde “Göklerden gelen bir TAMAM vardır…” diyordu ya Sezai Karakoç’un o müthiş EY SEVGİLİ adlı şiirinin “Ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır” mısraını pervasızca kullanarak.
Ne kolaydı “Gökler” sözcüğü ile Allah katını işaret edip bu güzel dizeyi ve derinliğini aşındırmak. Nasıl bir uhreviyet atfettiyse kendinde.
İşte, öyle bir söz edersiniz ki, gün gelir ayağınıza dolaşır.
Sadece o değil.
“Yurtta sulh, cihanda sulh”
“Ben Başbakan olacağım”
Unutulmadı.
Bu kadarla yetinmedin.
FETÖ’cü polisleri çıkaracağını, darbeci yetiştiren askerî okulları yeniden açacağını, haşhaşi lafının gelip dolaşıp birilerinin başını fena yakacağını, 15 Temmuz’dan sonra neler neler olacağını söylüyor, tellere yapışıyordun. FETÖ’cü hâkimlerin desteğiyle ve çakma kurultaylarla MHP’yi ele geçirmeye çalıştığını hatırla…
Demek göklerden gelen bir TAMAM vardı ha!
Göklerden kime tamam geldi hiç düşündün mü?
Hiç öyle metafizik göndermelere gerek yok. Sana TAMAM kararının halktan geldiğini, hem de suratına okkalı bir tokat gibi indiğini cümle âlem biliyor.
Şimdi “Genel Başkanlığı bırak artık, tamam” diyen de belli:
Okyanus Ötesi!
Peki, yerine KİM ADAY olacak? Bir aday yarışı ve kaos çıkar mı?
 
ADAY ÜMİT ÖZDAĞ VE “DERİNLİKLİ” İLİŞKİLERİ
Fetullahçılarla, özellikle 17-25 Aralık sürecinden sonra “Seviyeli bir birliktelik” sürdüren Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan Coşkun’a sorarsanız Ümit Özdağ olmalı Başkan.
Ahmet Hakan’ın kendine göre gerekçeleri var. Daha doğrusu o tüyoyu almış, şimdiden yatırım yapıyor.
Bu kez kendisiyle aynı kanıdayım.
Okyanus Ötesi’nin sıcak bakacağı iki isim var. Biri Ümit Özdağ. Çünkü Langley ile çok “derinlikli” bir ilişkisi mevcut. İkincisi o da Pensilvanya ile seviyeli bir ilişkiye sahip. Artı kaos çıkarma konusunda çok becerikli. FETÖ için biçilmiş kaftan.
Misal, Suriyeli karşıtlığından ırkçılık devşirmek ve provokasyon ile karışıklık çıkarmak üzerine özel bir yeteneğe sahip.
Daha geçen ay Twitter üzerinden tartışmamız da buna ilişkindi.
Bu tür konularda bir de ekürisi var; Sinan Oğan. Ama o parti dışında. Başkan olursa kendisini kesin davet edecektir.
İkisi de ellerinde çakmakla dolaşırlar artık. Ver fitili ateşlesinler.
Aytun Çıray Okyanus Ötesi’nin bir diğer ismi.
Ama o daha çok ikinci adam, icracı.
Koray Aydın ise malum, FETÖ’yü bu partide deşifre eden isim. Dolayısıyla şansı zayıf. Onun için zaten “Adayımız Akşener” diyecek kadar durumun farkında. Öte yandan Ümit Özdağ ve Aytun Çıray’ın altında çalışacak bir adam da değil Koray Aydın. Ama delegeye egemen olursa sürpriz yapabilir.
Kısaca Akşener’in yerine kim geçerse geçsin, parti dağılmaya mahkûm.
 
FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN
HDP’deki kriminal yalancılık ve ahlak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.