Kod adı Sezai! FETÖ’nün Bahçeli üzerinden kanlı plânı

A -
A +
Artık biliyoruz ve geçmiş örneklerinde defalarca gördük ki FETÖ bir kumpas hazırlığındaysa, önce işi üzerine yıkacakları kişinin ya da partinin bu kumpası yapacağını yaymaya başlar.
Ve bir şey daha. Bunun için kendi elemanlarını bile kolaylıkla gözden çıkarır.
İşte FETÖ tabanı ve cezaevlerindeki FETÖ’cüler bu çıplak gerçeklikle ilk kez yüz yüze geldiler ve bu yüzden büyük şaşkınlık içindeler.
Cezaevindeki FETÖ’cüler kendi ölümleri üzerine oynanan korkunç tezgâhı nasıl öğrendi?
Baştan alıp özetleyelim. Konuya dair çok yazı çıktı ama lüzumsuz detaylara sapmadan bana Ümit Akdemir’in de verdiği bilgiler ışığında meselenin özetini anlatacağım.
Hatırlayacaksınız, 2018 yılında MHP lideri Devlet Bahçeli “FETÖ ve PKK gibi terör sanıkları dışındaki mahkûmlara af getirilsin” diye bir öneride bulundu. MHP’den de “Eğer af olmazsa isyan ve karışıklık çıkabilir” açıklamaları geliyordu.
 
Kod adı Sezai! FETÖ’nün Bahçeli üzerinden kanlı plânı
Bu açıklamalar FETÖ’ye “derin bir ilham” verdi. Hemen “Devlet aftan faydalanamayıp cezaevinde kalacak hizmet elemanlarını isyan provokasyonuyla katledecek” söylentisini yaymaya başladı. Ama buna paralel olarak da kendi hazırlıklarını yürütmekteydi.
Nitekim bir süre sonra, FETÖ’cülerin KAMP dediği, Fetullah Gülen’in Pensilvanya’daki ikametgâhından SEZAİ kod adlı İ.K. Türkiye’deki mahrem imamları ve irtibatlı olduğu önemli isimleri arayarak, cezaevlerinde bir isyan hazırlığı başlatmalarını istedi.
 
Kod adı Sezai! FETÖ’nün Bahçeli üzerinden kanlı plânı
Türkiye’deki mahrem imamlar, talimat KAMP’tan gelince, hemen hazırlıklara başladılar.
Lâkin KAMP’taki bir üst düzey görevli vicdanen rahatsız olduğunu belirterek hazırlanan kumpası gazetecilere ve Avrupa’daki bazı isimlere iletti. FETÖ firarisi Zaman eski Başbakanlık Muhabiri Ahmet Dönmez ve Avrupa, bu çalışmadan haberdar olanlar arasındaydı ve olayın peşine düştü. Hemen Türkiye’deki 50’ye yakın mahrem imam ile bağlantı kurdu. Hepsi de KAMP’tan gelen talimatı doğruladı.
FETÖ, cezaevlerindeki tutuklularının ölü bedenlerini masaya koyarak Türkiye’de bir karışıklık çıkaracaktı ve böylece de bir kalkışmanın fitilini ateşleyeceklerdi. Üstelik KAMP’tan verilen teminata göre böyle bir durum olduğunda NATO Türkiye’ye müdahale edecekti.
Ancak görüşme trafiğinden haberdar olan bir üst düzey mahrem imam Fetullah Gülen’e ulaşmayı başardı ve ona kod adı SEZAİ olan İ.K.’dan(*) kendilerine böyle bir talimat geldiğini belirterek “Bu sizin bilginiz ve talimatlarınız dâhilinde mi?” diye sordu.
İlginçtir, Fetullah Gülen, hemen inkâr etti “Söz konusu kişi Bahçeli ve Süleyman Soylu’nun aramıza soktuğu haindir. Böyle bir şey yok” dedi.
Plân deşifre olmuştu. 
Bu bilgi kısa zamanda tabanda yayıldı ve provokasyona gelinmemesi istendi.
Fetullah Gülen ve ekibi “Sezai kod adlı İ.K. yanımızdan uzaklaştırılmıştır ve artık hizmet hareketiyle hiçbir ilişkisi kalmamıştır” açıklaması da yapınca, FETÖ tabanı “Demek ki Gülen’in muhalifleri Hocaefendi’yi yıpratıp göndermek için tezgâh düzenlemiş” deyip rahatladı.
Rahatladı ama geçen ay “Hocaefendi”nin kendilerini yeniden nasıl kandırdığını çok ama çok acı biçimde öğrendi.
Aslında Fetullah Gülen, Sezai kod adlı İ.K’yı yanından hiç uzaklaştırmamıştı. Sadece KAMP’taki evlerde iki üç ay kadar saklanmasını, ortaya çıkmamasını istemişti o kadar.
Sonuçta Kod adı SEZAİ Fetullah Gülen’le görüşüyordu ve hem de iltifatlarla ağırlanmaktaydı.
 
Kod adı Sezai! FETÖ’nün Bahçeli üzerinden kanlı plânı
Kısacası “En iyi hizmet elemanı ölü olandır” anlayışıyla ateşe atılacak FETÖ’cü mahkûmlar için bu kumpası organize eden kişi bizatihi Fetullah Gülen’di. Plan, muhalifleri tarafından sızdırılınca Sezai’yi “Seni hain ilan edeceğim, ortadan kaybol” diye ayarlayıp bir süre durumu idare etmişti, hepsi bu.
Şimdi FETÖ tabanının feleği şaşmış durumda.
Daha ne kadar şaşacaklar merakla bekliyoruz.
.....
(*) Sezai kod adlı İ.K.’nın, FETÖ’nün akademisyenlerden sorumlu Mahrem İmamı İsmail Kukuroğlu olduğu belirtiliyor.
 
Fuat Uğur'un ikinci yazısı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ne yapmak istiyor?
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.