Tilkinin tanığı kuyruğudur

A -
A +
"Tilkinin kafasında kırk oyun vardır, kırkı da tavuk üzerine" demiş atalarımız. Düşmanın da her zaman bir planı vardır. Dost olmak ya da dost görünmesi gerçeği değiştirmez... Bugünkü Pazar hikâyesi, bir askerî okulda ders olarak anlatıldığı söylenen Horoz ve Tilki Hikâyesi. Bilenler olabilir ben duymamış olanlara anlatayım...
Efem, uzaklarda taa okyanus ötesinde bir askerî okulda öğrenciler sınıfta hocayı beklerken birden ışıklar kapanmış ve bir çizgi film gösterilmeye başlanmış.
Bir kümes var. Kümeste birçok tavuk ile küçük horozlar, bir de kümesin yaşlı ve büyük horozu bulunuyor. Kümesin etrafında da bir tilki dolaşıyor... Yaşlı horoz, tilki içeri girmesin diye kümesin kapısını sıkı sıkıya kapatmış, tavukları dışarı bırakmıyor.
Kümese giremeyen tilki kümesin tellerinde küçük bir delik açarak genç bir horoza sesleniyor ve ona biraz mısır veriyor.
Mısırı yiyen genç horoz her gün gelip tilkiden mısır alıyor.
Bir süre sonra tilki genç horoza tek başına yiyebileceğinden fazla mısır verince genç horoz hem kendisi yiyor hem de diğer tavuklara mısır dağıtıyor.
Böylece yaşlı horozun kümesteki gücü kırılıyor.
          *
Yaşlı horozun etrafındaki tavuklar azalmaya, genç ve irileşen horozun etrafında ise tavuklar artmaya başlıyor.
Bu aşamada tilki bu kez kümesin kapısının önüne fazlaca mısır bırakıyor.
Kümeste bir tartışma çıkıyor "Kapıyı açalım mı açmayalım mı?" diye. Sonunda korkarak kapıyı açıyorlar ve kafalarını dışarı uzatıp yemlenip hemen geri çekiyorlar.
Durum bir süre böyle devam ediyor. Hiçbir şey olmuyor. Kümesteki tavuklar rahatlıyor. Korkuları azalıyor.
          *
Nihayet bir gece tilki kümesin kapısından kendi mağarasına kadar mısır tanelerini döküyor. Sabah kümesten çıkan ve korkusuzca yemlenen tavuklar yemlene yemlene mağaraya kadar gidiyorlar. Onları içeride bekleyen tilki bütün kümes mağaraya girince mağaranın kapısını kapatıyor...
Çizgi film burada bitiyor. Işıklar yanıyor.
Ve dersin hocası kürsüye çıkarak, “İşte Üçüncü Dünya Ülkeleri böyle yönetilir” diyor.
Buradan çook yorum çıkar. Ama net olan şu ki; "Milletlerin dostları yok, sadece çıkarları vardır."

 
 
Ninem diyor ki; Düşmana silah gerek, ya düşmandan ırak gerek...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.