Bravo, köylü işte böyle desteklenir

A -
A +
Nihayet çiftçiden yükselen sese kulak verip proaktif biçimde anında müdahale eden bir hükûmet ve kurumlar var.
Geçen hafta yayınlanan “Düşüş iyi de aralık-ocak enflasyonunu planladık mı?” başlıklı yazımda(*) patates, soğan, domates ve biberin çiftçiden çok düşük fiyatlarla alınıp stoklandığına dikkat çekmiş ve aynen şu öneride bulunmuştum:
“Devlet nasıl buğdayda taban fiyat belirleyerek ve stoklamayla buğday fiyatlarını dengeliyorsa aynını bu sebzelere de yapmalı. Yani taban fiyat uygulamalı domates, biber, patates ve soğana.”
Bu durumun çok yönlü etkisi olacaktı. Stokçular yüzünden ocak şubat aylarında yüksek fiyatla bu sebzeleri alabilecekti tüketiciler.
Ve beklenen oldu. Tarım Kredi Kooperatifleri patates üreticilerinden alım yapmaya başlayacağını açıkladı ve bir anda bu kararın duyulması bile taban fiyatı 90 kuruştan 1,20 liraya yükseltti. Bu şu anlama gelecek. Tarım Kredi stok yapar, kışın tüketici ucuz patates yer, üreticinin eline de para geçmiş olur.
Hepsi bu.
Teşekkürler.
(*) https://www.turkiyegazetesi.com.tr/yazarlar/fuat-ugur/609642.aspx
FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.