"Oto-Moda" iş birliği

A -
A +
İstanbul tarih, kültür ve coğrafyasıyla konuşulurken ortaya bu kezde "moda"nın merkezi çıktı. 12-16 Mart tarihlerinde düzenlenen "Fashion Week" New York, Londra, Milano ve Paris derken İstanbul da moda severlerle buluştu. 2013 Sonbahar-Kış koleksiyonları Tophane'de, Antrepo-3'te podyuma çıktı. IMG Fashion Worldwide Events and Properties başkan yardımcısı Peter Levy: "İstanbul ve Türkiye moda ve tekstil endüstrisinde güçlü referanslara sahip. Hedefimiz Türk tasarımcılara gelişebilecekleri bir ortam sunarak tecrübelerimizle onları uluslararası arenaya taşımak. Mercedes-Benz'in isim sponsorluğundan dolayı büyük heyecan duyuyoruz, modaya olan bağlılıklarıyla bizim İstanbul ve Türk modası için gördüğümüz potansiyeli onlar da desteklemiş oldu." Bu "Oto-Moda" iş birliğine Mercedes-Benz Türk Direktörler Başkanı Wolf-Dieter Kurz ise; "İstanbul'da yapılan moda haftasına isim sponsoru olduğumuz için gururluyuz. Mercedes-Benz Fashion Week şehrin sahip olduğu moda dinamiklerine, Türk moda tasarımcıları ve markalarına dünya çapında ivme kazandıracak. Markamızın sofistike tasarımı ve stili düşünülünce, modayla birbirlerine kusursuz biçimde uyduklarını görüyoruz. Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul sayesinde tasarımcılar yeni müşteri kitlesiyle buluşacak, böylelikle markamız ve moda dünyası arasında daha kuvvetli bir iletişim kuracağız" dedi.

Uzak ama yakın...
Çanakkale Savaşlarının 100. yıl dönümü olan 2015'i Avustralya görkemli etkinliklerle anmaya hazırlanıyor. Bahçeşehir Üniversitesine bağlı Gelibolu 100. Yıl Araştırmaları Merkezi ile işbirliği için İstanbul'a gelen Gallipoli Memorial Club Başkan Yardımcısı John Brogan, "İlk Çanakkale Savaşı Müzesi 2015'te hizmete açılacak" dedi. Brogan 1919'da ölen Anzak askerlerinin ailelerine yardım için kurulan derneğin Çanakkale'de savaşan askerlerin torunlarına üniversite bursu verildiğini ayrıca kendi dedesi Thomas Brogan'ın da Çanakkale'de savaştığını ve Batı Cephesinde yaşamını yitirdiğini belirtti. Çok önem verdikleri bu müze projesine ayırdıkları 140 milyon dolar bütçeyle 2002'de başladıklarını belirten Brogan "Çanakkale Savaşları Müzesi"ni Sidney'in merkezindeki Circular Quay Meydanı'na yapılacağının bilgisini verdi. Bahçeşehir Üniversitesi'nden Prof. Dr. Heath Lowry de "100. Yıl hazırlıklarımıza önceden başladık, konuyla ilgili ortak yayınlar çıkartarak bu 100 yıllık tarihi belgelerle yaşatacağız" diye bu önemli projeyi paylaştı.

Makam-ı Sultan
Osmanlı'nın yükselme dönemindeki 3 padişahın şiirleri ilk kez bestelendi. Fatih Sultan Mehmed, Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman'ın şiirleri Makam-ı Sultan albümünde Uğur Işılak tarafından bestelenip seslendirildi. Meslektaşım Mehmet Boduroğlu hafta içi bana yolladığı Yavuz Sultan Selim'in dünyada tek olduğu söylenen simetrik matris şiirini paylaşmak istedim.
1) Sanma Canım Herkesi Sen Can-ı Dilden Yar Olur
2) Herkesi Sen Dost mu Sandın Belki Ol Agyar Olur
3) Can-ı Dilden Belki Ol Alemde Bir Dildar Olur
4) Yar Olur Agyar olur Dildar olur Serdar Olur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.