28 Şubat’ın son yayın yönetmeni de tasfiye edildi!

A -
A +
Bir magazin gazetesi olan Posta’nın 1996’dan bugüne 22 senelik genel yayın yayın yönetmeni olan Rıfat Ababay da basın hayatından tasfiye edildi. Hem Türk medya ortamında hem bizim milliyetçi-muhafazakâr camiada Posta gazetesi ciddi ve önemli bir yayın organı olarak görülmediği için Ababay’ın tasfiyesi önemli bir hadise olarak görülmeyebilir ama sembolik değeri büyüktür.
Rıfat Ababay bu ülkenin Müslümanlarının inim inim inletildiği 28 Şubat askerî darbesinden de kalan son genel yayın yönetmenidir. O darbe döneminde Posta gazetesi de aynı babası Hürriyet gazetesi gibi iğrenç darbeci manşetler atmıştı. Hatta Rıfat Ababay’ın Posta gazetesi magazinel sığlık içinde dindarlara çok daha fazla belaltı vuran bir gazeteydi. Zaten tüm AK Parti iktidarı boyunca Rıfat Ababay zihniyeti bu ülkenin dindarlarına, milliyetçilerine ve muhafazakâr Müslümanlarına saldırmaya devam etti. 17-25 Aralık darbe teşebbüsünde Posta’nın manşetlerine ve yazılarına bakın, rezildir. Hele MiT tırları hadisesinde de çok çirkin yayınlar yapılmıştır. Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve ailesine yönelik edep sınırlarını aşan birçok manşet ve yazı çıkmıştır Ababay’ın gazetesinde. 7 Haziran 2015 sonrası Posta manşetleri kepazeliktir. Tamamen DEVLET güçlerinin karşısında malum örgütlerin istediği tipte yayın yapılmıştır.
Rıfat Ababay her zerresiyle bir eski Türkiye kalıntısı gazeteciydi ve tasfiye edilmesi zorunluydu. Böyle bir eski Türkiye mahsulüne övgüler yağdıranlar da aynaya bakmalıdır. Vicdan ve ahlak adına Ababay’ın övülecek hiçbir yanı yoktur. Her şeyden önce kadınlarımızı cinsel meta olarak her sayfada nerdeyse çırılçıplak sergileyen Rıfat Ababay’ın Posta zihniyeti kadınlarımıza hakaret etmiştir. Şimdi bakıyorum her yerde bu zihniyete -biraz da düzmece haberlerle- övgüler yazdırılıyor. Utanç verici...
Yalnız takdir etmek lazım, bu 28 Şubat kalıntısı Ababay kendi ile ilgili uydurma övgü haberleri yaptırmayı da iyi beceriyor. Bu konuda Ahmet Hakan’a ders de verebilir. Yok efendim Demirören Ailesi yalvarmış da bu Ababay da “Gazeteye dokunmayacaksınız” demiş de vs... Yahu Rıfat Ababay çoktan gönderildi arkadaşlar ama Ababay kurnaz adam olduğu için bu süreci gördü, kabul etti ve sonra hemen istifasını verdi. Mesela bir Ahmet Hakan gibi direnirse Kanal D’den teneke bağlanarak gönderildiği gibi kovulacağını fark etti.
Sonrasında da elbette medeni biçimde Demirören Ailesi Ababay’a yol verdi. Geri kalan haberler yalandır. Fakat Ababay öyle hırslı bir adam ki, Candaş Tolga vasıtasıyla yakın olduğu Acun Ilıcalı üzerinden şimdi de TV ekranlarına zıplamak istiyor. Kimse kusura bakmasın böyle bir rezalete de DEVLET izin vermez. Ababay’ın medya hayatı artık bitmiştir. Şimdi de TV sunucusu olacağı yönünde tuhaf tuhaf haberler yaptırmaya başladı Ababay.
 
Olgun bir insan, çocuk gibi böyle kendini belli eden PR haberleri yaptırır mı? Magazinci Posta’nın yayın yönetmeni de bu kadar olgun olabiliyor işte. Daha yakın zamana kadar Posta’da Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve ailesi aleyhine bu kara propaganda yayınlarını yaptıran Rıfat Ababay’ı Acun Ilıcalı ve Esat Yontuç anaakım ekrana taşıyacak öyle mi? Buna kargalar bile güler. Zaten hem Acun hem Esat akıllı adamlardır. Böyle bir şeye hayatta teşebbüs etmezler.
İşte bakın 22 Mart 2018 medya devriminden beri ne yazarsam çıkıyor. 28 Şubat darbesinden kalma, eski Türkiye kalıntısı biri daha tıpkı Fikret Bila gibi medya hayatından tasfiye edildi. Bundan başka yeni isimler de sırada. Çünkü yeni Türkiye kazandı ve eski Türkiye kaybetti. Bu kadar net bu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.