İnternet yasası sansür mü getirecek?

A -
A +
Bazı yayın organlarında yeni internet yasasının sansür getireceği iddiasını dile getirenler var. Hatta bazı marjinal medyada MİT ve Emniyet’ten olumlu görüş almak gerekecek diyenler bile çıktı.
İnternet, medyanın bir parçası. Ben kafama göre hareket ediyorum diyemezsin. İstediğimi yazar söylerim de diyemezsin. Elbette medya özgürlüğü olacak ama bunun iki kriteri var: Terör propagandası yapmamak ve millî güvenliği ihlal etmemek...
Batıda böyle durumlarda iyi saatte olsunlar mekanizması devreye giriyor. İnternette istemedikleri yayınları yapanların sayfalarını söküp atıyorlar. Alex Jones bunun en tipik örneği. 10 Ağustos’ta bu köşede şöyle yazmıştım: “Alex Jones ana akım medyaya çıkan biri değil. Teorileri de Apple, Facebook ve Spotify gibi sosyal medya alanlarında dolaşıyordu. Ancak Jones’un videoları tüm bu platformlardan kaldırıldı. Facebook, ‘şiddeti yüceltmek, şiddet politikamızı ihlal eden; transseksüel, Müslüman ve göçmen insanları anlatmak için insanlık dışı bir dil kullanmak’ nedenleriyle Jones’un sayfalarını kapattığını açıkladı. Apple ise Podcast yayınlarını Facebook’a benzer bir açıklamayla kaldırdı.”
Twitter önce direndi ama sonra o da Jones’un sayfalarını kapattı. Yargı kararı olmadan sosyal medya siteleri böyle bir karar aldılar. Aslında Jones, millî güvenliği ihlal eden ya da teröre destek veren biri değildi.
AB hemen internet özgürlüğü bitti, eyvah diyecektir. Onlara Alex Jones’u hatırlatmakta fayda var. Yeni yasadan korkmaya gerek yok. İfade özgürlüğünde sıkıntı olmaz. Ama teröre destek veren, devlet sırlarını ortaya saçan sonucuna katlanır.
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN
ABD istihbaratta Soğuk Savaş dönemine dönüyor
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.