Hürriyet’teki işten çıkarmalar

A -
A +

Her medya kurumu işten adam çıkarır. Bunda sorun yok. Ama eve tebligatla değil. Adam gibi çağırırsın, seni çıkardık dersin olur biter. İnsanların maillerini kapatarak, habersiz yapılmaz bu işler.
İki gündür Hürriyet’te yaşananlar gerçekten medya açısında üzüntü verici. Ama çalışanlara yapılanlar daha üzücü.
İşten çıkarmalarda İpek Özbey’e üzüldüm. Çok iyi röportajlar yapıyordu. Herkes çok faydalanıyordu. Onu niye çıkarmışlar anlamış değilim. Nasıl bir zararı vardı acaba?
Öte yandan gene benim dediğim noktaya geldiler. Hürriyet, Aydın Doğan’dan çıktığı gün ideolojik olarak AK Parti’ye ters olanlar istifa etmeliydi. Bunu yapmadılar, kovulmayı tercih ettiler. İstifa edenlere saygım var ama illa kovulmayı beklemek nedir Allah aşkına?
Hürriyet’ten işten çıkarmalar olunca Gülse Birsel istifa ettiğini açıkladı. Maç içinde görmek istediğimiz hareketler bunlar. Hoş, Birsel geçen sene istifa etmeliydi ama bu da bir şey. Özlenen hareketi neticede o gerçekleştirdi.
Bu arada Gülse Birsel tamam. Peki ya diğer yazar ve muhabirler. Tamamen iyi niyetle soruyorum: İsmail Saymaz, Ayşe Arman ve diğerler arkadaşlarının bu şekilde kovulmasına ne diyor? Onların da bir tepkileri olacak mı yoksa başlarını kuma mı gömecekler. Neticede adamlık zor zamanda belli olur. Kim adam kim değil göreceğiz.

CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN

Rosa Burc’un New York Times’taki yazısı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.