Esad’ı desteklemek hainliktir

A -
A +
2011’den beri Orta Doğu yangın yeri. Ondan önce de yangın yeriydi ama bu tarihten itibaren masum insanlar her gün ölüyorlar. Suriye’de Esad yüzünden yüz binlerce insan hayatını kaybetti. Kimyasal silahlarla masum bebeklerin, kadınların, çocukların derileri kemiklerine kadar yakıldı.
Esad bu kadar cinayeti işlerken elbette İran; ama daha çok Rusya’dan cesaret alıyordu. Rusya olmasa Esad elini bu kadar çok kana bulayamazdı. Uçaklarla kendi halkının üzerine ateş etmiş bir katildir Esad. Zaten arkasında Rusya olmasa uluslararası ceza mahkemelerinde yargılanmış ve çoktan cezaevinde çürüyor olurdu.
Bu katil Esad ve onun rejimi İdlib’de cinayet işlemeye devam ediyor. En son beş askerimiz şehit edildi. TSK gereken müdahaleyi yaptı. Ama Esad bu işten böyle sıyrılamaz. Gözlem noktalarındaki askerlerimizi şehit edip sonra hiçbir şey olmamış gibi davranamaz. Şunu da söylemek lazım: Esad’a yol veren Putin ve generalleridir! Burada kınanması gereken sadece Esad değildir.
İdlib’de verilen şehitlerimizle Türkiye’ye verilen mesaj açıktır: İdlib’den çık, rejimle masaya otur! Rusya Türkiye’yi basit bir ülke sanıyorsa fena hâlde yanılıyor. Bunları sineye çekecek ülke değildir Türkiye. Bizler için şehitlik önemli bir mertebedir ve kutsaldır. Şehit kardeşlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Rusya gibi insan değerinin olmadığı yerde liderlik edenler bunu anlayamazlar. Rusya’nın tarihinde ne de olsa omlet yapmak için yumurtalar kırılabilir. Yani insanlar patır patır öldürülebilir.
Öte yandan Türkiye içinde de Esad yanlıları az değil. Her fırsatta Türk ordusuna methiyeler düzenlerin şehitlerimiz sonrası Esad’a tek laf etmemesi ibretliktir. Demek ki Esad Allah korusun daha çok askerimizi şehit etse içimizdeki Baasçılar ağızlarını açamayacaklar, olaylara komplo deyip geçiştirecekler.
Siz ne zaman Türkiye’den yana olacaksınız? İran’la Türkiye savaşsa İran’ı tutarım diyenler, katil Esad’a ağzını açmayanlara sorarım, sizin vatanınız neresi? Aynı şekilde PKK konusunda Amerika ve Batı’ya ağzını açmayanlar paranın diğer yüzüdür. Türk olan, bu topraklarda yaşayan Türkiye yarın bir gün kiminle savaşırsa savaşsın Türkiye’yi tutar.
İpleri başkasının elinde olanlar orayı tutarlar. Esad’ı tutup Türkiye’nin karşısında tavır alanlar haindir. Demek ki Esad FETÖ’yü desteklese, onlara Şam’da kucak açsa içimizdeki Esadçılar ona da ses etmeyecekler. Vah ki vah!..
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
İSTANBUL HAVALİMANI VE THY DÜŞMANLIĞI YAPAN BÜFECİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.