Koronavirüs zamanı cezaevinden ilginç tahliye örnekleri

A -
A +
Medyamız koronavirüsle yatıp kalkıyor. Dünyanın her yerinde birinci haberler virüsle alakalı. Bunu fırsat bilen yurtiçi ve yurtdışındaki FETÖ'cüler cezaevlerini arkadaşlarının kurtulması için bunu fırsata çevirmek istiyorlar. "Herkesi tahliye edin" propagandasını sürdürüyorlar.
FETÖ'den ceza almış ya da KHK ile atılmış militan arkadaşlarını kurtarmanın derdindeler. "Falanca profesör dünya çapında virüs uzmanı" diyerek devlet düşmanlarını devletin içine yeniden sokmak istiyorlar.
İki gün önce Ankara'dan gelen bir tahliye haberi ve o tahliyenin tuhaf gerekçesi FETÖ'den mi medet umuluyor sorusunu gündeme getirdi. Medyascope'tan Caner Polat'ın özel haberine göre, "toplum sağlığına katkı sağlar” gerekçesiyle Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı’nda öğretim görevlisi olan profesör tahliye edildi. Profesör “FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan tutuklu bulunuyordu.
Haberden okuyalım: "İsmini vermek istemeyen profesörün avukatı Hatice Yıldız, tahliye talebini savcılığa sundu. Savcılık da Ankara 3. Sulh Ceza Hâkimliği’ne 'Hâkimler ve Savcılar Kurulu ve Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs salgını nedeniyle almış olduğu kararlar gözetilerek bu kişinin toplum sağlığına katkıda bulunabileceği de dikkate alınarak hak kaybına sebebiyet vermemek için serbest bırakılmasını' talep eden bir müzekkere yazdı. Tutukluluğu değerlendiren Sulh Ceza Hâkimliği talebi reddetti. Ret kararının ardından savcılık, profesör hakkında iddianame hazırlayıp Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Mahkeme, dosyayı inceledi ve tutuklu tıp profesörünün tahliyesine karar verdi."
Sulh Ceza tahliye etmiyor ama Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi  FETÖ'cü profesörü tahliye ediyor. Gerekçe ne? Toplum sağlığına katkı sağlar. Bu profesörün avukatı olan Hatice Yıldız  GATA’da görev yapan başka bir doktor müvekkilinin  de benzer şekilde tahliye edildiğini söyledi. Hekimin tahliyesi için Yıldız, aynı gerekçeleri mahkemeye sunmuş.
Şimdi bu akıl tutulması değilse nedir? FETÖ'cüleri umut olarak sunmak hangi aklın işidir, gerçekten merak ediyorum. Topluma sadece doktorlar mı faydalı? Gazeteciler, öğretmenler, eczacılar, esnaf, işadamları topluma faydalı değil mi? Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi eliniz değmişken onları da tahliye edin. Toygun Atilla'nın geçenlerde attığı bir twiti hatırlatmakta fayda var: "Bir FETÖ’cü ülkenin en iyi polisi, askeri, en donanımlı hukuk adamı hatta bir numaralı doktoru, bilim adamı olabilir. Fakat en nihayetinde ipleri sahibinin elindedir. O neyi emrederse onu yapar. Bu delil yerleştirmek de olur, katliam yapmak da. İradesi sahibine zincirlidir."
Size acı ama gerçek bilgiyi söyleyeyim: Korkarım mahkemelerin akıl tutulması kararlarıyla içeride FETÖ'cü kalmayacak. Benden uyarması.Haksızsam lütfen haksız olduğumu söyleyin.
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZILARI İÇİN TIKLAYIN

Muhaliflerin Fuat Avni'den sonra Ankara Kuşu'yla imtihanı

 

Independent Türkçe yeni odatv olma yolunda ilerliyor

 
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.