Euronews FETÖ ağzıyla haber yapıyor

A -
A +
15 Temmuz hain ve kanlı darbe girişiminin üzerinden tam dört yol geçti. Dile kolay. FETÖ’cü subayların başlattığı cunta faaliyet Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı ve milletin sokağa çıkmasıyla bertaraf edildi. 
İki gün önce bir iki istisna dışında bütün medya 15 Temmuz’u kutladı ve FETÖ’cüleri kınadı. Darbeciler, hep bir ağızdan lanetlendi. Ama böyle davranmayanlar da vardı. Hâlâ FETÖ ağzıyla hazırlanan haberler var. Bunları servis edenler de yabancı menşeli yerler.
Euronews’in haberleri yukarıda saydığım örneğe bire bir uygun. Mesela 15 Temmuz günü servis ettikleri bir haberi FETÖ iltisaklı biri dışında kimse yazamaz. Haberin başlığı şu: “Ahıra götürülen teğmen 15 Temmuz’u anlattı: Gece eğitime çağrıldık, sabah darbeci olduk.” Haberi yazanlar da Zübeyir Koçulu ve Judith Brown.
Ne demiş Euronews: “Seçilmiş Türk hükûmetini devirmeyi amaçlayan 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ardından bir at çiftliğine götürülerek burada işkence gördüğünü söyleyen teğmen, darbe gecesi ve sonrasında yaşadıklarını Euronews’e anlattı.” Zaten başkasına anlatılmaz. Anlatacaksa Euronews’e anlatacak!
Kim bu teğmen? Adı Muhammed Emin Gündoğdu. Euronews şöyle demiş Gündoğdu için:
“Yarı çıplak, elleri arkadan bağlı, bir at ahırının duvarına bakar şekilde çömelerek oturan onlarca erkek. Başkent Ankara’da çekilen ve bir gazete tarafından dört yıl önce yayınlanan bu fotoğraftakiler darbe suçlamasıyla gözaltına alınan askerler.
Gaffar Okkan Atlı Spor Tesisleri’nde tutulanlar arasında, 15 Temmuz’da gece eğitimi için komutanları tarafından Jandarma Okullar Komutanlığı’na çağrılan teğmen Muhammed Emin Gündoğdu da vardı.”
FETÖ’cü olduğuna şüphe olmayan Muhammed Emin Gündoğdu darbeden sonra tutuklanmış. İçeride 9 ay kaldıktan sonra 2018’de Türkiye’den yasa dışı yollarla çıkmaya çalışırken yakalanmış ve 13 ay daha hapis yatmış. 2020 yılının Ocak ayında bu kez Yunanistan’a geçmeyi başarmış. Buradan da FETÖ’cüleri himaye eden Almanya’ya gitmiş. 
FETÖ’cü teğmen Muhammed Emin Gündoğdu şimdi mağdur ayağına yatarak darbeci değilmiş gibi davranıyor. Euronews bu FETÖ’cüyü almış masummuş gibi lanse ediyor. Biz Euronews’in ne olduğunu, girift ilişkilerini biliyoruz. Darbecileri aklamaya çalışan, Türkiye aleyhine operasyon yapan, FETÖ’cüleri himaye eden bir site. 
Hangi ülke kendisine böyle operasyon çeken bir siteye kayıtsız kalır? Bakın muhalefet edebilir, eleştirebilir. Ama terör örgütünü ve teröristleri himaye edemez. Mesela Fransa devleti terörist gördüğü bir yapının Türkiye’de bir internet sitesinde övüldüğünü görse ne yapar? Hiçbir ülke millî güvenliğini ihlal ettirmez. Euronews bu FETÖ ağzını bırakmalı...
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN
VAKIFBANK'A YAPILAN HAKSIZLIK 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.