FETÖ işi savsaklamaya gelmez

A -
A +
Amerika’nın 1950’lerdeki ünlü senatörü Joseph McCarthy komünistleri sevmez ama onların peşinden giderdi. Amerikan devletinden, özellikle de Dışişleri Bakanlığı’ndan bütün sosyalist ve Marksistlerin atılmasından yanaydı. Aslında Amerikan devleti de bu yönde siyaset güdüyordu. McCarthy sadece biraz daha sertti. 
Onun dönemi biraz da Cadı Avı dönemi olarak bilinir. Hollywood’dan, yazar dünyasından çok kişi fişlenmişti. Joseph McCarthy meşhur sözünü o dönem söylemişti: “Amerikan Dışişleri Bakanlığı’nda tek bir komünist varsa o bile çok fazladır!..” Kendi döneminde çokça eleştirilen McCarthy’nin haklı olduğunu söyleyen makaleler de yayınlandı. Ama bunların çoğu 80 ve 90’larda söylendi...
Elbette McCarthy’nin yöntemi aşırıydı ama tezinde haklıydı. Şimdi onun sözünden atıfla ben de şunu diyorum: “Eğer Türk devletinin içinde tek bir FETÖ’cü varsa o bile çok fazladır!..”  Neden mi? Çok basit. Bir FETÖ’cü polis ve savcıyla istediğiniz operasyonu yaparsınız. Bir FETÖ’cü kaymakam ya da vali yardımcısıyla devleti belli noktalarda zaafa uğratırsınız. Bu hiç zor değildir. 
Türk devleti FETÖ’yü ciddi anlamda geriletti. Operasyon yapma gücünü kırdı. Ama bu, FETÖ bitti anlamına gelmez!.. Kripto unsurlar varlığını hâlâ devam ettiriyor. 40 yıldır devlette örgütlenen bir yapının 4-5 yılda bitmesi mümkün değil. 
Her gün ortaya çıkan bilgiler de bu gerçeği ortaya koyuyor. En olmadık yerlerde kendini kamufle ediyor FETÖ’cüler. İki gün önce İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı FETÖ soruşturması bunun en bariz örneği. Aralarında kaymakam, vali yardımcısı ve kaymakam kökenli hukuk müşavirlerinin bulunduğu 40’a yakın mülki amir görevden uzaklaştırıldı.
Batman’ın Sason Kaymakamı Abdullah Özadalı ve Beşiri Kaymakamı Sinan Aşçı, Şanlıurfa’nın Akçakale Kaymakamı Hamza Özer ve Karaköprü Kaymakamı Ufuk Akıl, Erzurum’un Narman Kaymakamı Mustafa Serin, Uzundere Kaymakamı Hakan Şeker ve Hınıs Kaymakamı Mustafa İlhan, Erzincan’ın Çayırlı Kaymakamı Ömer Büyükergene, Bingöl Vali Yardımcıları Yusuf Gemici ve Ali İhsan Başak, Iğdır Vali Yardımcısı Yunus Koç, Karabük Vali Yardımcısı Barboros Baran ile Tunceli’de 3 yıldır vali yardımcılığı yapan Akın Zor ve Mazgirt Kaymakamı Menderes Topçuoğlu açığa alındı...
Bitlis'in Ahlat, Güroymak, Hizan İlçe Kaymakamları da açığa alındı. Üstelik Ahlat’taki kaymakam Erkan İsa Erat daha iki hafta önce Malazgirt törenlerinde devlet erkanıyla beraberdi!..
Şimdilik soruşturmanın bitmesini beklemek lazım. MİT ve Emniyet’in ortak çalışmasıyla 40 isim deşifre oldu. Bunun devamı da gelebilir... 
Tehlikenin farkında olmak lazım. Bu isimlerde Bank Asya yok, ByLock yok. FETÖ’cü kriterlerinin dışındalar. Ama ankesörlü telefon ve bazı görüşmelerden yakalanan ipuçlarıyla yakalandılar. Herkes gibi görünüp hiçkimse gibi davranıyorlar! Kendilerini kamufle ediyorlar... 
Ancak şunu da görelim: Devletimiz, FETÖ’cüler hangi yöntemi kullanırsa kullansın onları gene de buluyor... Bir iz yakaladı mı, peşinden gidip buluyor. Düğümü çözüyor. Endişeye, paniğe asla gerek yok. FETÖ işinin savsaklamaya gelemeyeceğini yeniden anlamış olduk.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.