HDP’liler neden öz eleştiri yapmıyor?

A -
A +
 
6-8 Ekim 2014 Kobani olayları, Türkiye’nin 15 Temmuz sürecine giderken yaşadığı büyük kırılma anlarından biriydi. Aslında işi Gezi sürecinden almak gerekiyor.
2013 Mayıs ayında enflasyon yüzde 4,5, faizler 4,6’ydı. Dolar 1,82 TL civarındaydı. Türkiye’nin yeni projeleri vardı. 3. Köprü, yeni havalimanı, demir yolları inşaatı, Kanal İstanbul artık kuvveden fiile geçmek üzereydi...
Gezi olayları başlayınca dolar arttı, faizler yüzde 11 seviyesine geldi. Peşinden 17-25 Aralık darbe girişimi ve MİT tırlarının durdurulması olayı yaşandı. Bu arada Suriye’de de karışıklıklar yaşanıyordu.
Kobani olaylarını bahane eden HDP isyan çağrısında bulundu. Neredeyse ülkeyi yakıp yıkmak istediler. 52 vatandaşımız hayatını kaybetti. Selahattin Demirtaş’tan Figen Yüksekdağ’a hepsi Türk toprakları işgal edilsin, çağrısı yapıyordu. Yasin Börü gibi 17 yaşındaki kardeşimiz kurban eti dağıtırken başı ezilerek hayatını kaybetti.
HDP’liler yaptıklarının yanına kâr kalacağını sanıyordu! Selahattin Demirtaş her yerde, “Bana Kobani olaylarıyla ilgili açılmış dava yok” diyordu. Artık açıldı. Geç de olsa bu dava açıldı. Yüzde yüz doğru davadır.
PKK destekçisi HDP ve ona destek verenler bir kez bile olsun öz eleştiri yapmadılar. “Biz nerede hata yaptık” demediler. Kendilerini sorgulamadılar. Batı’nın goygoyuyla Türkiye’ye kafa tutabileceklerini sandılar. Türkiye PKK’nın kışkırtmasıyla diz çökecek sandılar. Sonuç ortada.
"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu davayı neden şimdi açtı?" diye soruyorlar. Sanki masumlarmış gibi. "Geç de olsa açtığı iyi oldu" demiyorlar da, zamanını sorguluyorlar. Eğer bu tür işlerin hesabı sorulmayacaksa herkes kafasına göre yaksın yıksın ortalığı!..
HDP asla kendini eleştirmiyor. Partiyi PKK’nın yönettiği bariz belli. Şimdi "demokratik siyaset" diyeceklerdir. PKK’yı kınamadıkça işleri zor. Hâlbuki PKK’yı kınayıp siyaset yapsalar kendilerine alan da bulurlar...
Unutulmasın ki hiçbir devlet kendini böldürmez. Topraklarını işgal ettirmez. HDP boyundan büyük işlere girişiyor. HDP’ye oy veren vatandaşlarımız bunu hak etmiyor. Temsil böyle yapılmaz...
Bu arada 2017 anayasa değişikliğiyle parti kapatmak zorlaştı. Türkiye, suç bireyseldir anlayışıyla olaylara yaklaşıyor. Ben de bunu savunuyorum. Ama şiddet ve terörle arasına mesafe koymayan HDP kapatılırsa Venedik Komisyonu Raporu’na göre bu doğru olur. Türkiye’de bir Allah’ın kulu bile HDP niye kapatıldı demez.
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN

Şahsi Mavi Marmara Davam...

 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.