HDP insanlık suçu işleyenlerin yanında mı?

A -
A +
Türkiye Cumhuriyeti demokrasinin temel ilkelerini özümsemiş durumda. HDP’nin mevcut hâl ve şartlarda TBMM’de olması bile bunun önemli bir kanıtı. Dünyanın hiçbir ülkesinde terörle arasındaki mesafeyi bu kadar yakın tutan bir siyasi parti mevcudiyetini devam ettiremez. Ya kapatılır ya da denklemin dışına itilir. Ama bizim ülkemizde durum ve dengeler farklı olduğu için her telden çalınmasına müsaade ediliyor.
HDP, halkın kendisine verdiği şansı kullanma konusunda çok başarısız. Yüzde 10 barajını aştı, Meclis’e girdi, siyasi çözüm arama konusunda irade göstermesi gereken bir siyasi oluşum hâline gelebilecekken hâlâ terörle arasına mesafe koyamıyor. PKK’nın başlattığı sözde hamlelere şehirlerde, hatta başkentimiz Ankara’nın göbeğinde destek veriyor. 
Şimdi biri kalksın ve bana söylesin, dağın gölgesi şehirdeki siyasetin üstüne vuruyorken HDP’ye kim, neden güvensin? Soruyorum: HDP kimden yanadır?
Dillerinden düşürmedikleri halkın mı, Kandil’in mi?
Halkın yanındaysa, şantiye basan, işçileri katleden, şehirlerde bombalar patlatıp yüzlerce masum insanın ölümüne neden olan bir örgüte neden ses çıkarmıyorlar?
Kandil’in yanındalarsa, ki öyle gözüküyor, legal siyaset yapmalarının bir manası kalıyor mu?
Bütün emareler, ikinci seçeneği işaret etmekte. Terör örgütü KCK’nın 12 Eylül 2020’de açıkladığı sözde “Özgürleşme” hamlesine, birkaç gün sonra HDP genel merkezinde yapılan açıklamayla destek verilmesi, akıllara başka bir şey getirmiyor.
Diğer bir örnek: Geçtiğimiz gün Hatay’da başlayan orman yangınlarını, PKK’nın şehir yapılanmasının bir bileşeni olan Ateşin Çocukları İnisiyatifi üstlendi. Örgütün Avrupa’daki basın mensupları, sosyal medya hesaplarından destek mesajları yazdılar.
HDP’den ya da ona yancılık yapan utangaç terör destekçilerinden kınama mesajı geldi mi? 
Ben okumadım. Duymadım da.
Ormanlar doğal şartların etkisiyle yandığında bile arka arkaya onlarca mesaj yayımlayıp AK Parti’yi neredeyse kundakçılıkla suçlayanlar, terör örgütünün ormanları yakması karşısında üç maymunu oynuyorlar. Utanç verici olduğu kadar ilkelce. Ormanlar hepimizindir, insanlığın ortak malıdır. Orman yakmak insanlık suçudur...
HDP, insanlık kelimesini dilinden düşürmemekte pek mahir, buna diyecekleri bir söz var mı?
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN

Güç bağırmaz, fısıldar...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.