Twitter ve Facebook bile siyasi konularda tarafsız değildir

A -
A +
Yeryüzünde kimsenin tarafsız olmadığını anladık. Dante "İlahi Komedyası"nda tarafsız olanları cehenneme atar. Genelde aklı başında görünenler tarafsız gibi görünürler ama aslında değillerdir. 
İkiyüzlü olan durum bu. 
Bunun en bariz örneğini Amerika'da gördük. Demokratların başkan adayı Joe Biden geçmişte oğlu Hunter Biden ve Ukraynalı enerji şirketi Burisma'yla ilgili, "Ben oğlumla hiçbir zaman yurt dışı işleriyle ilgili konuşmadım" demişti. Ortaya çıkan e-Postalar Biden'ı yalanladı. 
New York Post'un ortaya koyduğu belgelere göre Joe Biden'ın oğlunun aylık 50 bin dolar maaş aldığı Burisma şirketini soruşturan başsavcıyı kovması için baskı yaptığı da ortaya çıktı... Daha ilginci ise sosyal medya aparatlarının burada tarafsız olması gerekirken taraflı olmasıdır. 
New York Post'un hack'lenmiş e-Postalar üzerinden yayınladığı haberi kaynakları güvenilir olmadığı gerekçesiyle engelledi. Facebook ise kısıtlama getirdi. New York Post'un editörleri şaşkınlıklarını da gizleyemedi. Çünkü Trump'ın Temmuz 2019'da Ukrayna Başbakanı Vladamir Zelenskiy'yle yaptığı görüşmelerin kaydı sayfa sayfa yayınlanmıştı... 
Twitter ve Facebook konu Trump olunca güvenilir bilgi aramıyor ama Biden olunca arıyor. Bu çifte standart değil de ne?
Amerika 3 Kasım'da seçimlere gidiyor ve sosyal medyanın iki devi açık açık Biden'ı destekliyor.
Demek ki kimse tarafsız değilmiş. Tarafsızım diyen yalan söylermiş.
Hem Facebook hem de Twitter bundan sonra doğrulanmamış bilgileri yayınlamayacaklarını açıkladılar. Bakalım bundan sonra nasıl tavır alacaklar?
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN
ERCÜMENT OVALI'NIN AŞISI NE OLDU?
 
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.