Glenn Greenwald bile sansüre uğradı

A -
A +
 
 
Edward Snowden’ın gizli ifşaatlarını yayınlayan ve daha sonra Brezilya’ya yaşamak zorunda kalan Glenn Greenwald, kurucusu olduğu Intercept’ten istifa etti. Gerekçesi ne? 
Demokrat adayı Biden hakkındaki makalesinin Intercept editörleri tarafından sansürlenmek istenmesi. Greenwald, Trump'ın kaybetmesini isteyen editörlerin oğlu Hunter üzerinden Biden'ı eleştiren makalesine müdahale ettiğini söyledi (sputnik). 
"Makalenin kurduğum medya kuruluşunda yayımlanmasını alenen engellemekle yetinmeyen Intercept editörleri, başka bir yerde basmak için sözleşmemde ayrıca bulunan hakkımı kullanmaktan kaçınmamı da talep etti" diyen Greenwald, şöyle devam etti:
"Ancak kendi medya kuruluşum tarafından sansürlenmemin tuhaf manzarasına yol açan hastalıklı, bağnaz ve baskıcı zihniyet, sadece The Intercept'e özgü değildir."
Bağımsızlık ilkesiyle kurulan ve kimseye boyun eğmeyeceğini söyleyen Intercept bile Greenwald’ın yazılarını sansürlüyor. Ama sorsanız ifade özgürlüğü var!  Kime göre?
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZILARI İÇİN TIKLAYIN
 
Süleyman Soylu ve Ekrem İmamoğlu baştan söylemeliydiler
 
Amerika’da yargı bağımsız değil mi?
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.