Tiyatroya gidene TEOG’da ek puan

Düzenleyen:
Tiyatroya gidene TEOG’da ek puan

EĞİTİM Haberleri

Öğrencilerin kültürel faaliyetlere katılımları e-okul sistemine işlenecek. En çok etkinliğe katılanlar, TEOG’da daha fazla ek puan kazanacak

Gökhan KAYA

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), sporun ardından kültürel etkinlikler için de Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi’nde (TEOG) öğrenciye ek puan verilmesi için kolları sıvadı. MEB ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu amaçla bir protokol imzalayacak. Buna göre, sinemaya ve tiyatroya giden, resim ve sanatla ilgilenen de TEOG’da ek puan alacak. MEB, geçen hafta Gençlik ve Spor Bakanlığı ile protokol imzalayarak, spor yapan öğrencinin TEOG’da ek puan alabilmesi için ilk adımı atmıştı. Protokole göre 5. sınıfta yetenek testine tabi tutulacak öğrenciler, en az bir spor dalına yönlendirilecek. Öğrencinin sporda başarı göstermesinden öte sporla ilgilenip ilgilenmediğine bakılarak ek puan verilecek. Sistemin oturmasıyla birlikte uygulama hayata geçirilecek. MEB aynı sistemi Kültür ve Turizm Bakanlığı ile de hayata geçirmeyi planlıyor. Bu kapsamda sinema, tiyatro, resim galerileri e-okul sistemine akredite edilecek. Sinema ve tiyatroya giden, resim galerilerini gezen öğrenciler, e-okul sistemine işlenecek. MEB, TEOG sınavına giren ve kültürel etkinliklerde bulunan öğrencilere, bu sistem üzerinden ek puan verecek. Kültürel etkinliklere çok katılan öğrenci daha fazla puan alacak. Öğrencinin her izlediği film, sisteme kaydedilmeyecek. MEB, sinema filmlerini de öğrencilerin izleyeceği biçimde sınıflandıracak. Filmler için “+18”, “+13” ve “şiddet içerir” gibi sınırlamalar getirilecek. Bu sınırlamalara uyan ve önerilen filmleri izleyen öğrenciler ek puan alabilecek. MEB, bu projeyle öğrencilerin hem sportif hem de kültürel etkinliklerde bulunmasını teşvik edecek. Projelere başarı sağlanması hâlinde üniversiteye girişte de aynı sistem uygulanacak.

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...