HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

E-Devlet Soy Ağacı Sorgulama ÖĞREN! ( e devlet Soy Ağacı Nasıl Sorgulanır )

Düzenleyen:
E-Devlet Soy Ağacı Sorgulama ÖĞREN! ( e devlet Soy Ağacı Nasıl Sorgulanır )
Soy Ağacı Sorgula, E-Devlet, Soy Ağacı Sorgulama Ne Zaman Açılacak, Soy Ağacı Nasıl Sorgulanır, , Haber

GÜNDEM Haberleri

e devlet sorgulama linkleri haberimizde. E-Devlet soy ağacı sorgulama ve öğrenme işlemlerinize bu haberden ulaşabilirsiniz. E-Devlet'in başlatmış olduğu alt üst soy bilgisi uygulamasıyla binlerce vatandaş, soy ağacını sorgulayınca; sistem yoğunluğundan soy ağacı sorgulama uygulaması geçici olarak askıya alınmıştı. Günlük kotanın getirilip hizmete yeniden açılacağı açıklanmasının ardından E-Devlet soy ağacı yeniden hizmete açıldı. Soy ağacı sorgulama işlemleri açılır açılmaz ise binlerce vatandaş alt üst soy bilgisi, soy ağacı nasıl sorgulanır gibi sorulara cevap arıyor. İşte E-Devlet soy ağacı sorgulama ve detayları...

e devlet sorgulama,E-Devlet soy ağacı sorgula ve öğren gibi aradıklarınız bu haberde. E-Devlet tarafından başlatılan alt üst soy bilgisi uygulaması sayesinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kendi soylarını 1800'lü yıllara kadar öğrenmiş oldu. 08.02.2018 tarihinde E-Devlet üzerinden hizmete açılan Alt-Üst Soy Raporu uygulaması, açıldığı günün akşam saatlerine kadar aşırı yoğunluktan hizmette aksamalar olmuş ve gece 02:00'ye kadar binlerce vatandaş soy ağacı sorgulamalarına devam etmişti. 02:00 - 04:00 arası yoğunluğun dineceğini varsayan vatandaşlar ise bu saatler arası Alt-Üst Soy Raporu sorgulamasını yapmış; ancak o saatlerde de aşırı talep olmasından dolayı yine hizmette gecikmeler yaşanmıştı. Sistemde yaşanan sorunların ardından geçici olarak soy ağacı hizmeti; kısa süre sonra yeniden kotalı olarak hizmete açılacağı duyurulmuştu. Vatandaşlar ise günlük kotalı olarak hizmet verecek Alt-Üst Soy Raporu, soy ağacı sorgulama işlemlerinin nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. Soy ağacı uygulaması nasıl sorgulanacağı burada yer alıyor. İşte Alt-Üst Soy Raporu uygulaması ile ilgili merak ettikleriniz...

E-Devlet'in hizmete sunduğu ''Alt-üst soy raporu''na yoğun ilgi devam ediyor. Şu ana kadar 3 milyon 641 bin soy ağacı belgesinin üretildiği açıklandı. Alt Üst Soy Raporu almak için aşağıdaki başlığa tıklamanız yeterlidir. 

Soy ağacını sorgulayan kullanıcılar E-Devlet'e giriş yapıyor. Sistem yoğunluğundan dolayı bekleme sırasına giren vatandaşlar; Alt-Üst Soy Raporu öğrenmek için birkaç saat bekliyor...

Alt Üst Soy Raporu Soy Ağacı Sorgulama işlemlerinizi buraya tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz

Soyağacını öğrenmek için siteye 4 milyon kişi girmiş!

E-Devlet sistemini kilitleyen “Soyağacı” meraklılarına dair rakamlar ortaya çıktı. Milliyet`ten Musa Kesler`in haberine göre, E-Devlet sayfasını 4 milyon kişi ziyaret etti.

Soyağacı sorgulama ne zaman açılacak?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından E-Devlet üzerinden sunulmakta olan Nüfus Kayıt Örneği ve Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi hizmeti sunulmaya devam etmekte olup, yoğunluğun azalmasından sonra Alt-Üst Soy Raporu hizmeti en kısa sürede vatandaşların kullanımına açılacaktır.

Ancak vatandaşların yoğun talebi ile orantılı olarak Alt-Üst Soy Raporunun gecikmeli veya kesintili hizmet vermesi ihtimali bulunmaktadır."

Soyağacı Sorgulama Nasıl Yapılıyor?

Soyağacını öğrenmek isteyenlerin, e-devlet sitesindeki Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bölümü altında yer alan Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama ekranını açması gerekiyor.

Buradaki ekrandan Alt Üst Soy Listesi açılabiliyor. Bu ekrandan ayrıca belge görüntülenmesi de sağlanabiliyor.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden soy ağacı sorgulama açıklaması

08.02.2018 tarihinde saat 14:00'da E-Devlet üzerinden hizmete açılmış olan Alt-Üst Soy Raporu 09.02.2018 tarihi saat 02:00'e kadar yaklaşık olarak 200.000 adet üretilmiştir. Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği hizmette asıl yoğunluk ise gece 02:00- 04:00 arasında (yaklaşık 110.000 Alt-Üst Soy Raporu) yaşanmıştır. Saat 04:00 dan itibaren ise aşırı talep olmasından dolayı verilen hizmette gecikmelerin oluşmasına ve vatandaşların bekleme sürelerinde artış yaşanmaya başlamasından dolayı Alt-Üst Soy Raporunun E-Devlet üzerinden paylaşımı geçici olarak durdurulmuştur. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından E-Devlet üzerinden sunulmakta olan Nüfus Kayıt Örneği ve Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi hizmeti sunulmaya devam etmekte olup, yoğunluğun azalmasından sonra Alt-Üst Soy Raporu hizmeti en kısa sürede vatandaşların kullanımına açılacaktır. Ancak vatandaşların yoğun talebi ile orantılı olarak Alt-Üst Soy Raporunun gecikmeli veya kesintili hizmet vermesi ihtimali bulunmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

E-Devlet Soy Ağacı Sorgulama ÖĞREN! ( e devlet Soy Ağacı Nasıl Sorgulanır )

E-Devlet Soy Ağacı Sorgulama ÖĞREN! ( e devlet Soy Ağacı Nasıl Sorgulanır )

Sistemin kapatıldığı uyarısı.

E-Devlet Soy Ağacı Sorgulama ÖĞREN! ( e devlet Soy Ağacı Nasıl Sorgulanır )

Soy ağacı sorgulama ekranı.

Hangi yıllara kadar soyağacı çıkarılıyor?

Sayfaya girenler 1800`lü yıllara kadar üst soy bilgilerini kontrol etmeye imkanı bulabiliyor.

'Alt-üst soy raporu'nda üretilen belge sayısı 3,5 milyonu geçti

Edinilen bilgiye göre, e-Devlet'ten alınmaya başlanan ve  aşırı yoğunluktan dolayı geçici olarak durdurulan "alt-üst soy raporu"nun  paylaşımı dün gece yeniden başladı. "Alt-üst soy raporu"na vatandaşlar yoğun ilgi göstermeye devam ediyor.  e-Devlet üzerinden gece kullanıma açıldığı dakikadan bu saate kadar olan sürede 3  milyon 641 bin belge üretildi.

Üretilen belgelerde kişilerin yalnızca kendilerine ait alt-üst soy  bilgileri yer alıyor.

2 MİLYONDAN FAZLA KİŞİNİN KAYDI AÇIK HALE GETİRİLDİ

AA muhabirinin İçişleri Bakanlığından aldığı bilgiye göre, 5490 sayılı  Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun mülga 33'üncü maddesi ve Nüfus Hizmetleri Kanununun  Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğini 69'uncu maddesi uyarınca uzun süre işlem  görmeyen ve ölü olması muhtemel kayıtlar, Genel Müdürlüğün 3 Ağustos 2016 tarihli  ve 73999 sayılı ve 19 Ekim 2016 tarihli ve 96395 sayılı olurlarına istinaden  kapatıldı.

7039 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik  Yapılmasına Dair Kanun'un 8'inci maddesi gereğince 5490 sayılı Kanun'un 33'üncü  maddesine eklenen ikinci fıkra ile "Merkezi veri tabanında yer alan kayıtlara  göre uzun süre işlem görmeyen ve yaşı itibarıyla ölü olması muhtemel kişiler  Genel Müdürlük tarafından tespit edilir. Tespit edilen kayıtların araştırılması  mülki idare amirinin emriyle kolluk kuvvetlerine yaptırılır. Araştırma sonucu ölü  oldukları tespit edilenlerin ölümleri tescil edilir." hükmü getirildi.

Genel Müdürlüğün 27 Kasım 2017 tarihli ve 131449 sayılı oluruyla ölüm  araştırması nedeniyle kapatılan 2 milyon 273 bin 946 kişinin kaydı, bu nedenle  açık hale getirildi. Açılan bu kayıtların ölümüne dair resmi bir belge ibraz  edilmesi halinde ibraz edilen belgeye göre, resmi bir belge ibraz edilememesi  halinde ise mülki idare amirinin emriyle kolluk kuvvetlerince yaptırılacak ölüm  araştırmasının sonucuna göre ölümün işlenmesi mümkün olabilecek.

AY VE GÜN BİLGİSİ TAMAMLANDI

Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 39'uncu maddesinde "Genel Müdürlük, nüfus  kayıtlarına göre vatandaşların Hicri veya Rumi tarihle yazılmış nüfus olaylarının  tarihlerini miladi yıla çevirerek aile kütüklerine geçirmeye, doğum tarihlerinin  ay ve günü belli olmayanların da eksikliklerini tamamlamaya yetkilidir. Doğum  tarihlerinde doğum yılı yazılıp, doğum ayı ve günü yazılmamış olanların  yaşlarının hesaplanmasında doğduğu yılın temmuz ayının birinci günü, ayı yazılıp  da günü belli olmayanlar için de o ayın birinci günü başlangıç olarak alınır."  hükmü yer alıyor.

Genel Müdürlüğün 2 Kasım 2012 tarihli ve 121166 sayılı oluruna  istinaden doğum tarihlerinde ay veya gün bulunmayan kayıtlarda ay ve gün bilgisi  tamamlandı.

ALT ÜST SOY RAPORU'NDA MERNİS'TE YER ALAN KAYITLAR ESAS ALINDI

Arşivde bulunan bilgiler 1882 yılı kayıtlardan başlıyor. Elektronik  ortamda tutulan Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi'ne (MERNİS) esas olan kayıtlar ise  1904 yılı yazımına ait.

Bu kayıtların olmadığı yerlerde 1925 yılında yersel yazım yapıldı.  Yersel yazım yapılan yerlerdeki MERNİS kayıtları da 1925 yılı yazımına ait.

e-Devlet Uygulaması üzerinden sunulan "Alt Üst Soy Raporu" hizmetinde  MERNİS'te yer alan kayıtlar esas alınıyor. MERNİS'in veri tabanında yer alan  kayıtlar ile e-Devlet Uygulaması üzerinden alınan "Alt Üst Soy Raporu"ndaki  kayıtlar arasında herhangi bir fark bulunmuyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...