Töre: Goller dedem için

Töre: Goller dedem için

SPOR Haberleri

Gökhan Töre, kendisini büyüten ve futbolcu olması için teşvik eden dedesine olan vefasını koluna yaptırdığı dövmeyle gösterdiğini söyledi

Gittikçe yükselen formuyla dikkati çeken ve bu sezon da takımını sırtlayan isimlerden biri olan Gökhan Töre'nin bir sırrı ortaya çıktı. Sporting Lizbon maçında Jose Sosa'nın asistinde şık bir vuruşla takımına 1 puanı getiren isim olan Gökhan Töre, Avrupa kupalarındaki 18. maçında 5. golünü kaydetmiş oldu. Yıldız oyuncu Gençlerbirliği maçında da attığı golle Beşiktaş'ın ligdeki 3 bininci golüne imza koyup kulüp tarihine geçmişti. Sporting Lizbon maçında attığı golden sonra kolundaki "Sabri 55" yazan dövmeyi öpen Gökhan Töre'nin bu hareketinin perde arkası aralandı. Anne ve babası ayrıldıktan sonra dedesinin yanında Samsun'da büyüyen Gökhan Töre, dedesi Sabri Töre'nin adı ile memleketi Samsun'un plakası 55'i koluna kazımıştı. Kendisini futbolcu olmaya teşvik eden ve bir gün ay-yıldızlı formayı giymesini isteyen dede Sabri Töre'nin hayallerini bir bir gerçekleştiren Gökhan Töre vefasını da bu şekilde göstermişti. 
Ona çok şey borçluyum
Dedesinin kendi hayatında çok önemli bir yeri olduğunu söyleyen Gökhan Töre, bu sezon attığı bütün golleri ona adadığını söyledi. Dövmeyi koluna yaptırdığında arkadaşlarının "Sabri Sarıoğlu'nu çok seviyorsun herhalde. Onun için mi koluna 'Sabri 55' dövmesi yaptırdın" diye takıldığını söyleyen Gökhan Töre, "Onlara da bunu dedem için yaptırdığımı anlattım. Ona olan saygı ve sevgimden dolayı adını koluma kazıdım. Bana uğur getirdiğine inanıyorum. Sporting Lizbon'a attığım golden sonra da kolumu öperek golü ona armağan ettim" dedi. Gökhan Töre, daha önce de kulübün dergisine verdiği röportajda dedesinin hayatında çok önemli bir yeri olduğunu söyleyerek "Futbola 3 yaşımdayken parklarda oynayarak başladım. En büyük destekçim ise rahmetli dedemdi. O beni bir kulübe yazdırdı. Her gün antrenmanlara götürüp getirirdi. Bütün maçlarımı da kaçırmadan izlerdi. Ona çok şey borçluyum" ifadelerini kullanmıştı. >Hüseyin EROĞUL

VEFALI ÇOCUK
Geçtiğimiz sezon gösterdiği performansla Avrupa devlerinin radarına giren Gökhan Töre, bu sezon da performansıyla Beşiktaş'ı sırtlamaya devam ediyor. Bu sezon 2 golü 5 asisti bulunan yıldız oyuncu, dedesi Sabri Töre'ye olan sevgisinden dolayı adını koluna dövme yaptırdığını söyledi. Sık sık dedesinin kabrine giden Gökhan Töre, "Futbolcu olmamı ona borçluyum" ifadelerini kullandı. 



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...