HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Beşiktaş 1-1 Porto Maç özeti, golleri İzle | (BJK Porto Geniş Özeti İZLE)

Düzenleyen: /
Beşiktaş 1-1 Porto Maç özeti, golleri İzle | (BJK Porto Geniş Özeti İZLE)
Beşiktaş 1-1 Porto Maçı Geniş Özeti Ve Golleri İzle, Beşiktaş Porto Maçı Özet İzle, Bjk Porto Maçı Özet İzle, Bjk Porto Maçı Kaç Kaç Bitti, Bjk Porto Maçı Geniş Özeti Ve Golleri İzle, Bjk Porto Maçı Kaç Kaç Bitti, Haber

SPOR Haberleri

Beşiktaş Porto maçı geniş özeti ve golleri izle ve BJK Porto maçı kaç kaç bitti? gibi detaylar bu haberde. Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcimiz Beşiktaş, Portekiz'in güçlü ekibi Porto ile kendi evinde karşı karşıya geldi. Peki Beşiktaş Porto maçı kaç kaç bitti? İşte Beşiktaş Porto maçı geniş özeti ve golleri...

Beşiktaş Porto maçı özeti ve golleri izle linki bu haberde. BJK-Porto ÖZET İZLE!Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcimiz Beşiktaş, Porto ile Vodafone Park'ta karşı karşıya geldi. Peki Beşiktaş Porto maçı kaç kaç bitti? Beşiktaş Porto maçı TRT 1 ekranlarından şifresiz ve canlı olarak yayınlandı. Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 4 maçın ardından 3 galibiyet ve 1 beraberlik alarak 10 puanla G Grubu'nun lideri olan Beşiktaş, deplasmanda 3-1 gibi farklı skorla galip geldiği Portekiz devi Porto ile Vodafone Park'ta karşılaştı. Porto ise 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet alarak 6 puanla Beşiktaş'ın en yakın takipçisi konumunda bulunuyordu. İlk yarının 29. dakikasında serbest vuruş şansı kazanan Porto, Ricardo Pereira'nın yerden sert pasıyla buluşarak düzgün bir vuruş yapan Felipe Augosto ile 1-0 öne geçti. Dakikalar 41'i gösterirken temsilcimiz Beşiktaş'ta Anderson Talisca sahneye çıktı ve ilk yarının sonucunu belirleyen golü atarak mücadeleye eşitliği getirdi. Mücadelenin geride kalan dakikalarında da başka gol sesi çıkmayınca, Beşiktaş ile Porto mücadelesi berabere bitti. Son maçı kalmasına rağmen Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ndeki gruplardan hem birinciliği garantiledi hem de son 16'ya çıkmaya hak kazandı. Beşiktaş'ın Alman ekibi RB Leipzig ile oynayacağı mücadele bu saatten sonra formaliteden ibaret olacak. Bir üst tura çıkmayı garantileyen Beşiktaş, grupta 9 gol atarak, kalesinde sadece 4 gol gördü ve grupta en az gol yiyen takım konumunda bulunuyor. Heyecan seviyesi bir hayli yüksek olan Beşiktaş Porto maçı geniş özeti ve golleri izle ile ilgili detaylar bu haberde yer alıyor. 

BEŞİKTAŞ 1-1 PORTO MAÇI GENİŞ ÖZETİ VE GOLLERİ İÇİN TIKLAYIN

Beşiktaş 1-1 Porto Maç özeti, golleri İzle | (BJK Porto Geniş Özeti İZLE)

TARİH ÖĞRETMENİ VE ÖĞRENCİLERİ

Türk futbolunun gurur gecesi... Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi G Grubu'ndaki 5. maçında İstanbul'da Porto ile 1-1 berabere kaldı. Puanını 11'e yükselten Şenol Güneş'in öğrencileri grubu lider bitirip tur atlamayı garantiledi. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez gruptan çıkmayı başardı. Ayrıca ilk kez bir Türk takımı Şampiyonlar Ligi'nde grubunu lider tamamladı.
Kara Kartal, Devler Ligi'nde tarih yazıyor! 

Şampiyonlar Ligi G Grubu 5. hafta maçında Porto ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, gruptan lider çıkmayı garantileyerek adını Son 16'ya yazdırdı. Siyah-beyazlılar, bu organizasyonda gruplardan lider çıkan ilk Türk takımı olmayı başardı. 

Grupta 11 puana ulaşan Beşiktaş, Fenerbahçe gibi en yüksek puan alan Türk takımı oldu. Fenerbahçe, 2007-2008 sezonunda Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgiyle grupta 11 puan elde etmişti. Siyah-beyazlı ekip, grupta namağlup yoluna devam ederek bu puana ulaştı ve sarı-lacivertli ekibin rekorunu egale etti.

Felipe ile öne geçen Porto'ya Beşiktaş, Talisca ile karşılık verdi: 1-1. Bu sonucun ardında Beşiktaş puanını 11'e çıkardı. Porto ise puanını 7 yaptı.

G Grubu'nun son maçında temsilcimiz Beşiktaş, 6 Aralık'ta RB Leipzig'e konuk olacak. 

Mücadeleye etkili başlayan temsilcimiz Beşiktaş, Porto kalesinde ciddi pozisyonlar bulmaya başladı. Cenk Tosun ve Babel ile etkili olan Kara Kartal, beklemediği biranda kalesinde golü gördü. Konuk Porto, 29. dakikada Felipe'nin golüyle 1-0 öne geçti.

GOL: Sağ taraftan paslaşılarak kullanılan serbest vuruşun ardından Ricardo'nun ceza sahasına ortasında, Felipe topa gelişine vurdu ve meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-0.

Kalesinde gördüğü talihsiz golün şokunu üzerinden çabuk atan Beşiktaş, beraberlik için Porto kalesine yeniden yüklenmeye başladı. Üst üste bulduğu net pozisyonları golü çeviremese de 41. dakikada sahneye Talisca skoru 1-1'e getirdi.

GOL: Babel'in pası sonrası sol tarafta topla buluşan Cenk Tosun rakibinden şık bir şekilde sıyrılarak ceza sahasına girdi. Cenk'in pasında Talisca, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 1-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 beraberlikle tamamlandı.

İkinci devreye de hızlı başlayan taraf temsilcimiz Beşiktaş oldu. İlk olarak Babel ile direğe takılan Kara Kartal, 61. dakikada da Ricardo Quaresma ile ikinci gole çok yaklaştı.

Oyunun üstünlüğünü elinden bırak Beşiktaş maçtan 1-1'lik skorla ayrılarak grup liderliğini garantiledi ve adını Son 16'ya yazdırdı.

MAÇTAN DAKİKALAR
19. dakikada Babel'in uzak mesafeden sert şutunda, kaleci Jose Sa'dan dönen topu savunma kornere attı.

29. dakikada Porto öne geçti. Sağ taraftan paslaşılarak kullanılan serbest vuruşun ardından Ricardo'nun ceza sahasına ortasında,Felipe topa gelişine vurdu ve meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-0.

33. dakikada Adriano'nun uzun pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Quaresma, dar açısına rağmen topa sert vurdu ancak kaleci Jose Sa gole izin vermedi.

39. dakikada Ricardo'nun sağdan yaptığı ortada, Aboubakar'ın vuruşunda, top auta gitti.

41. dakikada Beşiktaş'ın beraberlik golü geldi. Babel'in pası sonrası sol tarafta topla buluşan Cenk Tosun rakibinden şık bir şekilde sıyrılarak ceza sahasına girdi. Cenk'in pasında Talisca, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 1-1.

52. dakikada Quaresma'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda, Gökhan Gönül ön direkte meşin yuvarlağa kafayı vurdu, kaleci Jose Sa topun kaleye gitmesine izin vermedi.

58. dakikada sol tarafta topla buluşan Babel ceza sahası dışından sert vurdu, meşin yuvarlak üst direkten döndü.

61. dakikada soldan ceza sahasına şık bir çalımla giren Quaresma'nın şutunda, kaleci Jose Sa son anda topu kornere çeldi.

62. dakikada Medel'in uzaklaştırmaya çalıştığı top bir anda ceza sahası içinde Ricardo'nun önünde kaldı. Portolu futbolcunun müsait pozisyonda vuruşunda, meşin yuvarlak auta gitti.

85. dakikada Telles'in sağdan kullandığı serbest vuruşta, Marcano ceza sahası içinde topa kafayla vurdu, meşin yuvarlak auta çıktı.

BEŞİKTAŞ: 1 - PORTO: 1
Stat: Vodafone Park
Hakemler: Antonio Mateu Lahoz, Pau Cebrian Devis, Roberto del Palomar (İspanya)
Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Pepe, Tosic (Dk. 46 Medel), Adriano, Hutchinson, Tolgay Arslan, Quaresma (Dk. 90 2 Negredo), Talisca (Dk. 87 Oğuzhan Özyakup), Babel, Cenk Tosun
Porto: Jose Sa, Maxi Pereira, Felipe, Marcano, Telles, Danilo, Herrera (Dk. 90 Reyes), Ricardo (Dk. 80 Corona), Oliveira, Brahimi, Aboubakar
Goller: Dk. 29 Felipe (Porto), Dk. 41Talisca (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 9 Oliveira, Dk. 22 Maxi Pereira (Porto), Dk. 43 Talisca, Dk. 65 Gökhan Gönül (Beşiktaş)

Beşiktaş 1-1 Porto Maç özeti, golleri İzle | (BJK Porto Geniş Özeti İZLE)

"Amacımız hep daha iyi oynamak"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda Porto ile 1-1 berabere kaldıkları mücadelenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Vodafone Park'ta düzenlenen basın toplantısında konuşan Güneş, "Netice olarak iyi başladık ve iyi bitirdik. Buradan birinci çıkmak çok önemliydi, sonuncu da olabilirdik. Öncelikle başkanımız ve yönetim kuruluna, daha sonra önceki maçımızı da izlemeye gelen Cumhurbaşkanımız ve devlet büyüklerine, oyuncularımıza, personelimize, medyaya, tüm futbol severlere teşekkür ediyorum. Ama öncelikle son dakikaya kadar olağanüstü bir ambiyans oluşturan  taraftarlara da teşekkürler. Her maçımız gibi bu maçta da destek oldular" dedi.

"HAK ETTİĞİMİZ SONUCU ALDIK"

Hak ettikleri sonucu aldıklarını söyleyen Güneş ,"İyi yönden bakarsak grubu birinci bitirdik. Ama kötü taraftan bakarsak iki maçta 4 puan kaybettik. Daha fazla puan alabilirdik. İki takım da kontrollü oynadı. Duran toptan gol yedik, sonra bir dağıldık. Ama ikinci yarı tamamen oyun kontrolü bizdeydi. Tamamına bakıldığında, beraberlik denk bir sonuç denebilir. Çok mutluyuz. Bugüne kadar bu gruptan çıkabilmek için olağanüstü bir isteğimiz vardı. Sizin de bildiğiniz gibi Avrupa'da hep son anlarda kaybediyorduk. Bugün de böyle bir acıyı görmek istemezdik. Çok güzel bir iş oldu bizim için. Sonuca bakarsak, takım seviyemizin iyi olduğunu ve Türkiye'yi iyi temsil ettiğimizi gördük. Bir üst turda nasıl bir oyun sergileyeceğimiz, ondan sonraki gidişatımızı da belirleyecek" ifadelerini kullandı.

"HEPİMİZ GELİP GEÇİCİYİZ"

Taraftarların harika bir iş çıkarttığını vurgulayan deneyimli çalıştırıcı, "Hepimiz gelip geçiciyiz, takımın sembolü de gururu da taraftarlardır. Biz onlara layık bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Bugün baktığımızda da tüm taraftarlar oyuncularımızla gurur duyuyor, biz de onlarla gurur duyuyoruz" diye konuştu.

"BİZİM ODADAKİLER DIŞARI ÇIKIYOR ZATEN, SÖYLEMEME GEREK YOK"

"Maç sonrası soyunma odasında nasıl bir hava vardı" sorusuna yanıt veren Güneş, "Bizim odadakiler dışarı çıkıyor zaten, o yüzden söylememe gerek yok. Bu işi yapıyorsak en iyisini yapacağız. Bir futbol yapımız var. Bunu oynarken kaybettiklerimiz de oldu, bugün de kaybedebilirdik. Ama biz bunu oynamaya çalışıyoruz. Güven kazanmak çok önemliydi. Monaco, Porto ve Leipzig önemli takımlar ama bir Barcelona veya Real Madrid değil. Bir üst seviyeye çıkmalıyız. Benden sonra mı olur, benimle mi olur bilemem, bu benim 3'üncü senem. Daha çok çalışmamız gerekiyor" açıklamasını yaptı.

"TARİH GEÇMİŞTE KALIR, BİZ GELECEĞE BAKIYORUZ"

Mücadeleye başlarken oyunu kontrol ederek hücum etmek istediklerini söyleyen Şenol Güneş, "Bu oyuncuları zorluyor. Net pozisyon yokken duran toptan gol yedik. Cenk'in becerisiyle golü bulduk. Golden sonra iyi oynamaya başladık, rakip de telaş yaptı. Hem topla, hem topsuz iyi oynadık. Bunu yaptığımız ideal bir takım oluyoruz. Tarih yazma lafı çok konuşuluyor, tarih geçmişte kalır. Biz geleceğe bakıyoruz. Yeteneğimiz, karakterimiz güçlü olmalı. Rakip kim olacak bilemiyorum, hayırlısı olsun diyoruz" dedi.

"ENGELLER BİTMEZ"

Bir üst seviyede kendilerini görmek istediklerini söyleyen tecrübeli çalıştırıcı, "Geçen sene Dinamo Kiev'e kaybettiğimizde söylemiştim, Şampiyonlar Ligi grubundan çıkamama sıkıntımız vardı, bunu aştık. Engeller bitmez. Ama kabul etmek lazım, Real Madrid, Bayern Münih, Barcelona.. Bunlar üst seviye takımlar. Yine topumuzu oynarız, fark da yiyebiliriz. Ne olur bilemem. Biz kendi oyunumuzu oynayacağız" değerlendirmesinde bulundu.

"AMACIMIZ HEP DAHA İYİ OYNAMAK"

Amaçlarının hep daha iyi oynamak olduğunu söyleyen Güneş, "Rakibi çıkartmadan, etkili pozisyon üreterek goller bulmak. Hedefimiz bu. Kendimi bir yere koymuyorum. Kendimi okyanus içerisindeki bir damla olarak görüyorum. Öyle bir kulüpteyiz. Ancak biz damlaya damlaya göl olur mantığıyla devam edip, kulübü büyütmeye çalışıyoruz" diye konuştu.
Güneş son olarak Tosic - Medel değişikliği ile ilgili gelen bir soruya, "Tosic'in sakatlığı vardı, ısrarla oynamak istedi. Onun da zararını gördük. Pepe'ye çok iş düştü. Devre arasında Medel'i aldık, o da çok iyi oynadı ve çok başarılı oldu" yanıtını vererek basın toplantısını noktaladı.

Beşiktaş 1-1 Porto Maç özeti, golleri İzle | (BJK Porto Geniş Özeti İZLE)

- CENK TOSUN: “ŞU ANDA SADECE BEŞİKTAŞ İÇİN MÜCADELE EDİYORUM” 

Beşiktaş’ın golcüsü Cenk Tosun, kendisi hakkında çıkan transfer haberleriyle ilgili “Yazılan takımlar beni gururlandırıyor ancak şu anda sadece Beşiktaş’ın başarısı için mücadele ediyorum” dedi. 
UEFA Şampiyonlar Ligi G grubu 5. maçında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı Portekiz ekibi Porto ile 1-1 berabere kaldı. Mücadelenin ardından golcü oyuncu Cenk Tosun basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Karşılaşmada Beşiktaş’ın golünü şık bir şekilde hazırlayan Tosun, "Topu aldıktan sonra rakibimin üzerinden aşırtıp şık bir şekilde sıyrıldım. Ceza sahasına girdiğimde kaleye vuruş da yapabilirdim ama gol yüzdesi düşük olurdu. O nedenle Talisca’ya pas vermeyi tercih ettim. Kendim gol atmış kadar sevindim” şeklinde konuştu. 

“Şu anda sadece Beşiktaş için mücadele ediyorum” 

Golcü oyuncu, kendisi ile ilgili çıkan transfer söylentilerine de değinerek, "Yazılan takımlar beni gururlandırıyor ancak şu anda sadece Beşiktaş’ın başarısı için mücadele ediyorum. Bunun için çok çalışıyorum" diye konuştu. 

“Gelecek rakip bizim için fark etmiyor” 

Cenk, son 16 turunda hangi takımın geleceğinin önemli olmadığına değinerek, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı: 

"Bu sezon Avrupa'da çok iyi gidiyoruz. Burası Avrupa'nın en iyi takımlarının oynadığı yer. Son 16 takım arasındayız. Kim gelirse gelsin bizim için fark etmiyor. Maç maç bakıyoruz." 

- TOLGAY ARSLAN 5 YIL DAHA BEŞİKTAŞ’TA 

UEFA Şampiyonlar Ligi G grubu 5. maçında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı Porto ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından siyah-beyazlı oyuncu Tolgay Arslan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Mücadeleyi değerlendiren Arslan, “Bugün tarih yazdık. Özellikle ikinci yarı çok iyi maç çıkardık. 5 maçtan hesaplarsak hak ediyorduk. Camia hak ediyordu. Taraftar hak ediyordu. Herkes bugün rahat uyusun ve bizimle gurur duysun. Türkiye’yi temsil ediyoruz. Türkiye için güzel bir gece olsun” şeklinde konuştu. 

Beşiktaş 1-1 Porto Maç özeti, golleri İzle | (BJK Porto Geniş Özeti İZLE)

“Hakem herkese örnek olsun” 

Tolgay, maçın hakemi Lahoz’un oyuna sık sık müdahale etmediğini ifade ederek, şunları aktardı: 

“Ben hep diyordum defansif mücadeleleri çok severim. Hakem de sağ olsun oynattı. İzin verdi ve güzel bir maç oldu. Çoğu örnek alsın oyun hiç durmadı güzel bir maç oldu. Herkesi tebrik ederim.” 

“Real Madrid güzel olur” 

Grup aşamalarından sonraki turda Real Madrid’i istediklerini söyleyerek, “Daha demin de söylemiştim büyük takımlar gelecek. Real Madrid güzel olur. Onlar da bizim taraftarımız ve stadımızı görsün çok çok büyük bir maç oluyor. Çok güzel maç olur bu camia artık öyle bir rakibi hak ediyor” dedi. 

“Beşiktaş’ta sözleşmemi 5 yıl uzattım” 

Tolgay, siyah-beyazlı kulüpte sözleşmesini uzattığını aktararak, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı: 

“Sözleşmeyi Beşiktaş’ta 5 yıl uzattım. Burada ne kadar mutlu olduğumu herkes biliyor. İnşallah böyle devam eder.” 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...