Sergen Hoca korkuyor

A -
A +

Risk almaktan çekinen Beşiktaş’ın hocası Sergen Yalçın dün az daha önemli bir fırsatı tepiyordu.

“Cesur bir kere, korkak her an ölür.”     Bu söz de nereden çıktı, demeyin anlatacağım. Ama önce Rosier’in hakkını teslim edelim, büyüksün, 10 kişilik takımla 11 kişilik takımı Risk almaktan çekinen Beşiktaş’ın hocası Sergen Yalçın dün az daha önemli bir fırsatı tepiyordu.devirecek kadar büyüksün. Bravo!
Kontrollü oyunu başaramayan N’Sakala, hem kendini yaktı hem de az daha Beşiktaş’ı yakacaktı. Yakıştı mı, Jevtovic’in bileğine basıp Beşiktaş’ı 21. dakikada 10 kişi bırakmak? Zira hakem Halis Özkahya insaflı davrandı, sarı yerine doğrudan kırmızı da gösterebilirdi.
Tabii o an Sergen Yalçın’ın neşesi kaçtı ve master oyun planı suya düştü. Beşiktaş tam 20 dakika sudan çıkmış balık gibi kendine gelemedi.
Zaten Sergen Hoca maça çıkarken 4-2-3-1 sisteminden vazgeçmemesine rağmen sistemin kilit adamı Atiba’yı kulübeye çekip, Ljajic’e yer açarak kendince el frenini çekmişti.
Joker Necip emniyet supabı olarak açık kapamaya çalışırken Larin içeri doğru oynayarak orta saha zaafını gidermeye çalıştı ama Beşiktaş’ın hücum gücünü zayıflattı.
Zira Ghezzal sağa istediği kanat hareketliliğini kazandırmıyor, ilerde pas alamayan Aboubakar ise geriye gelip top kazanmaya çalışmaktan yorgun düşüyordu.
Hâlbuki “Oynayamıyorsan oynatma” düşüncesindeki Konyaspor 11’e 10 avantajına rağmen rakip kaleye ilk yarı bir defa olsun inmedi.
Garantici İsmail Kartal’ın “gücüne göre oynat”mak en büyük özelliğidir zaten.
Kabuğuna çekilen Konyaspor’un o katı savunmasını açmak için Atiba ve N’Koudou hamleleri şarttı. Uzun süre hamle için risk alamadı Sergen Hoca.
Onu da anlıyorum son iki maçını kazanamamış olan Beşiktaş’ı daha da riske atmaktan çekindi.
Peki, lider Fenerbahçe’nin puan kaybettiği haftada zamanında risk almaya değmez miydi, değerdi hem de çok.
Neyse ki, geç de olsa hamle yapıldı Ghezzal ve Rosier duruma el koydu da Beşiktaş haftayı üç puanla kapattı.

MAÇIN ADAMI: Rosier

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.