Muhalefetin böylesi

A -
A +
CHP oldu olası, millete ve milletin değerlerine terstir; ters gitmeye de ısrarlıdır. Onca seçim yenilgilerinden sonra bile yanlışta ısrarını sürdürmektedir.

Demokrasimizin problemi; gelip geçen onca iktidarlar değildir. Demokrasilerin olmazsa olmazı muhalefettir. Bu da, muhalefetimizin gediklisi olan CHP'den neşet etmektedir. 
CHP oldu olası, millete ve milletin değerlerine terstir; ters gitmeye de ısrarlıdır. Onca seçim yenilgilerinden sonra bile; bu hâlinden bir türlü ibret alamamakta ve yanlışta ısrarını sürdürmektedir. Halbuki, tipik bir örnek olarak AK Parti önlerinde duruyor; ondan kopya çekseler, olacak gibi ama.. 
Siyasi partilerin millet nezdindeki en önemli görevleri, politikalarında tutarlı olmaları ve güven vermeleridir. CHP, başından beri; 'Ergenekon' davasının avukatlığına soyunmamış mıdır? Bu yüzden; 'paralel' yapının savcı ve hakimlerine demediğini bırakmıyordu. Genel başkanı ve milletvekilleri, Silivri'yi komşu kapısı yapmamışlar mıydı?
Yargının içine çöreklenen mahut yapıdan dolayı; Türkiye'nin hukuk devleti olmaktan çıktığını; bu yargı mensuplarınca adaletin tesis edilemeyeceğini, her seferinde dillendirmiyor muydu? Hükümeti, bu yapıyla iş birliğinden olayı eleştirip; yerden yere vurmuyor muydu? 
ABD'ye olan son ziyaretlerinde; genel başkanlarının ve bir kısım milletvekilinin başlarına taş mı düştü ki; bütün bu söylemlerinden vazgeçip; 'paralel' yapının emrine girdiler?! Düne kadar 'tu-kaka' ettikleri 'cemaat'le kol kola yürümelerini ne ile izah edebilirler? 
CHP, seçimlerde ileri sürebileceği argümanların hepsini unutup; yalnızca 'tape'lere sarıldı. Oysa, bunların çoğu montajdı, dublajdı ve hepsinden önemlisi hukuksuzdu. 'Paralel' yapının ürettiği 'dedi-kodu'lara bel bağlayan ve bütün seçim propagandasını bunun üzerine bina eden bir muhalefet partisi, ne kadar inandırıcı olabilir ve halka güven verebilir?
Halka ve Grubu'na söyleyecek bir şey bulamayan Kılıçdaroğlu; mahut 'tape'leri hukuksuz bir şekilde, Parti Grubu'na ve oradan da televizyonlar vasıtasıyla halka dinlettiriyor. Ana muhalefet partisinin düştüğü bu 'dereke'yi izah, akıldan varestedir.
İşin bundan da vahimi, CHP, diğer muhalefet partisini (MHP), kendisine benzetmesi yetmemiş gibi bir de yedeğine almıştır! Bir çok yerde, MHP'li seçmene; CHP'li adaya oy verdirilerek başkanlar seçtirilmiş; aynı başkanların Meclis'lerinde MHP'li üyelerin ise esamesi okunmamıştır! 
Kendisini inkârla MHP, nereye varacağını hesap etmektedir? Hadi, mahalli seçimlerin karakteri bu durumu biraz kaldırdı diyelim; aynı hatanın genel seçimlerde işlenmesi hâlinde; MHP kendini büsbütün bitirir! 
Bizden, dostça hatırlatması...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.