MALZEMELER
1 kg kabak
HAZIRLANIŞI
Soğan küçük küçük doğranır. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotu ince kıyılır. Kabaklar rendelenerek bir süzgece alınır ve suyu süzülür. Derin bir kapta, ince kıyılmış soğanlar, maydanoz ve dereotu ile un, yumurta, peynir rendesi, kabartma tozu, tuz ve karabiber karıştırılır. Tepsiye dökülerek 220 derece ısıdaki fırında pişirilir. Kızartma tercih edilecekse mücver tenceresine veya tavaya yağ dökülür. Yağ iyice kızınca, bir kaşıkla hazırlanan karışımdan dökülerek kızartılır. Sıcak veya soğuk olacak şekilde servis edilir.
MALZEMELER
10 adet ince kabuklu biber
250 g az tuzlu lor
2 yumurta
5-6 kaşık un
Zeytinyağı
Sos için;
2 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 orta boy domates
1 cay kaşığı tuz
Kafa kısımları kesilerek çekirdekleri alınan biberlere lor doldurulur. Bir kapta yumurtalar çırpılır, ayrı bir kaba un konulur. Biberler önce una sonra yumurtaya bulanır. Kızgın yağda kızartılır ve servis tabağına alınır. Sarımsaklar ince doğranır ve hafi f ısıtılmış yağda kavrulur. Üzerine doğranmış domatesler ilave edilir. Biraz pişirildikten sonra da biberlerin üzerine dökülerek servise sunulur.