Söz konusu bilgiler için kaynak göstermeniz gerekir

A -
A +

“Feridun Ağabey, Almanya'da ortaya çıkan bir skandalı sizinle paylaşacağım. Pandemi öncesinde Robert Koch Üniversitesinin yapmış olduğu değerlendirmeye göre virüs tehlikesi "orta hatta düşük tehlike" grubunda değerlendirilmiş. Buna rağmen hükûmet olayı, o dönemde en yüksek risk grubunda diye kamuoyuna duyurup uygulamaya geçirmiş. Burada şöyle bir soru ortaya çıkmış: "Eğer Almanya bağımsız ve hür bir ulus devlet ise ona bu uygulamayı emreden Alman toplumundan daha üstün olan kim?" Gazeteci Florian Warweg Alman Sağlık Bakanlığına tam da bu soruyu sormuş: "Ortada ciddi bir risk olmamasına rağmen insan haklarını kısıtlamaya sebep olan ve Alman ekonomisini milyarlarca avro zarara uğratan emri veren kim?" Bakanlık oldukça sinir bozucu bir şekilde cevap vermiş "Bunlar dahilî normal protokolleridir ve Bakanlık olarak genellikle bunlar hakkında yorum yapmayız..."

 

Geri adım atacak biri olmayan Warweg, bunun anlamı "Sorunuza cevap vermek istemiyorum çünkü altında bir sorun var!" demek mi? diye tekrar sormuş.

 

Almanya'da 2023 yılında kalp şikâyetlerine yönelik operasyon sayısının, korona öncesine göre yüzde 56,3 arttığı Berlin İtfaiyesi tarafından da resmen doğrulandı. Felç söz konusu olduğunda ise artış yüzde 43,4 oldu. Alman Milletvekili Michael Kuhr 5 sefer aşılananların hayat beklentisinin 82-83 yıl aralığından 56 yıla düştüğünü öne sürüyor...

 

Şimdi sizin aracılığınızla ben de derdimi ve merakımı dile getiriyorum. Elbette ki cevap alamayacağım ama ben yine de derdimi dile getireyim. Bizde aynı şeyleri kim bilir belki daha da beterleri ile uygulatan kim veya kimler?” diye yazan değerli okuyucumuz Ahmet H. Ç., endişenizi ve merakınızı anlayışla karşılıyoruz ancak söz konusu bilgilerinizin belgelerle ve kaynak gösterilerek gönderilmesi sağlıklı olacaktır. Aksi takdirde söylemleriniz bir iddia bir komplo teorisinden ibaret kalacaktır. Bilginize. F.A.

 

 

 

65 yaş üstü vatandaştan Turyol ve Mavi Marmara da ücret almasa...

 

İyi günler, şehir içi yapılan toplu taşıma 4/3/2014 tarihli ve 28931 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan "Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği" ile 65 yaş üstü vatandaşlar için ücretsizdir. Ancak aşağıdaki seferler için 65 yaş üstü vatandaşlardan ücret alınmaktadır:

 

- Turyol firması ile Karaköy-Adalar, Eminönü-Adalar

 

- Mavi Marmara ile Kabataş-Adalar, Beşiktaş-Adalar

 

İlgili seferler için ruhsat verilmediği için AKBİL ile geçiş de yapılamıyor. Bu konu yeni bir olay da değil, yıllardır 65 yaş üstü vatandaşlardan ücret isteniyor. Zaten belirli bir yaşa gelmiş olan insanların ücretsiz ulaşım hakkı elinden alınıyor. Bu konuda destek verebilir misiniz? Teşekkürler.

 

     Mehmet Kaya

 

 

 

"Ben, annem olacak da onu geline bırakacağım öyle mi?"

 

Feridun Ağabey, sosyal medya hesaplarında gerçekten anne mi kayınvalide mi bilemediğimiz gelin kaynana muhabbetleri dolaşıyor. Bunları izleyen erkekler hemen “bak gördün mü ellerde ne gelinler var?” diye laf sokuyorlar. Meğer içlerinden neler geçiyormuş. Benim kaynanam çok şükür bakıma muhtaç değil, kayınpederim de hayatta; ikisi de bir Köroğlu bir Ayvaz geçinip gidiyorlar. Eşim daha şimdiden onlar bakıma muhtaç olurlarsa bakar mıyım bakmaz mıyım diye hesap yapıyor. Böyle paylaşımlarla güya beni öğütlüyor. Beni kendinden soğutuyor haberi yok. Daha ortada hiçbir şey yokken bu yapılır mı bir insana? Böyle vehimlerle aile huzurumuz mahvedilir mi? Benim annem yıllarca kaynanasına bakmış bir kadın. Biz yıllarca babaannemle birlikte büyüdük. Babaannemizi torunları olarak çok severdik ama şimdi doğrusunu söylemek gerekirse babaannem hiç de bal dudak kaynana değildi. Annem her dediğini yaptığı hâlde ona bir kere olsun “sağ ol” dediğini işitmedim. Babama ara sıra nazlanmaları da cabasıydı. Ondan daha acısı iki halam bir kere olsun annelerine bakmak için yanlarına çağırmadı. Neymiş “biz el evindeyiz” dediler. Sonra da anneme “anamıza iyi bakmıyor” diye arkasından laf soktular. Böyle kul hakkına girdiler. Ne oldu, annem onlara küs gitti. Helalleşemediler. Babaannem vefat ettikten sonra da evimize bayramda bile gelmez oldular. Onların da gelinleri var, herkesin yoluna gelecek. Diyeceğim o ki mesele kaynanaya bakmak değil. Her şeyden önemlisi evlatların anne babalarına bakmaları. Sen daha kendi annene babana bakmıyorsun ona “gelin” diye başka bir insanın bakmasını istiyorsun? Bu hâlinle aslında sen çok kötü bir evlatsın. Ben, annem olacak da onu geline bırakacağım öyle mi? Saygılarımla...

 

     Rumuz: “Sevcan”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.