Sahnede duygu yüklü bir kadın: Işın Karaca

A -
A +

Mia'nın sanatçı olmasını istemem demişsin bir röportajında, Neden? Sebebi kalabalıkların içinde yaşanan yalnızlıklar mı ?

Ben 22 yıldır sanat için hayatımı veriyorum, bunun eğitiminden geçtim ve ben çok zor bir dönemden geliyorum. Kimi tanıdığının önemli olmadığı, ne olduğunun çok önemli olduğu bir dönemden. Yapacaksa dibine kadar arkasında dururum. Gerekli bütün eğitimi alsın; oraya çıkarken adam gibi yapacaksa yapsın. Yoksa benim yetiştirmiş olduğum bir çocuk için Işın Karaca'nın kızı ya da oğlu denilmesini istemiyorum ben. Kendi ayaklarının üzerinde durup da kendi anlatımıyla birşeyler yapmış olmalarını isterim.

> Güçlü müsün?
Güçlüyüm, işimde çok profesyonel olmaya çalışıyorum. Bazen profesyonelliği kaprisle karıştırıyorlar. Hayır, ben İşimi yapıyorum. 40 kişilik bir ekibim var, her birinin bir ailesi var, 40 kişinin her biri evine ekmek götürecek. Çok özel bir armağan var, Allah tarafından bana verilen ve ben Allah bana 10 veriyorsa benim 5 ini dağıtmam gerektiğini biliyorum. Dağıtmadığım taktirde hiç birşeyin bana değeri yok. Ne şan ne şöhret. Çok gaddar durmaya çalışıyorum çünkü bu camiada istismar edilmek çok kolaydır. Ne bildiğim önemli değil, kimi tanıdığındır seni geleceğe taşıyan.

> Sahtelik var mı sence?
Gerçeklik var mı sence?

> Sinop Ayancık için ben burayı çok sevdim demişsin. Orada gerçekliği bulduğun için mi sevdin?
Senle ortak arkadaşımız Ayşe vesile oldu, onun memleketi. Ayancık'a gittiğimiz zaman benim en büyük arınma dönemimdi. Kendi içimde çözmem gereken, vedalaşmam gereken şeyler vardı. Bir de orada Işın Karaca olarak değil Işın olarak sevdiler beni, bu çok değerliydi.

> Yazmak senin için nasıl bir kendini ifade etme şekli? Neden yazıyorsun?
O anda eğer yazmazsam patlarım. Bu şarkı söylemek gibi bir şey.  Ama yazmak daha başka, çünkü kalem yürekten akıtabildiğin bir şey.  Tabi eğer yalancı değilsen. Ben çok yalancı yazar okurum ve anlarım. Samimiyete inanıyorum çünkü. Herşey öyle değil mi? Çok kötü şarkıcılar var mesela ama o kadar samimilerdir ki dinlersin.

> Spor var mı hayatında?
Eski milli tekvandocuyum. Aynı zamanda haşimato kronik tiroid hastasıyım. İkimizin de ortak arkadaşı sevgili Ayşe yüzünden her gün yürüyorum. Tekvandoyu çok özlediğim zaman kum torbam var ve hakkaten bazen çalıştığım oluyor

> Peki aşk? Günümüzde hep kara sevda ön plana çıkarılmaya çalışılıyor, kaçan kovalanır insanlara anlatılmaya çalışılıyor. Sence gerçek aşk nedir? Kara sevda mı yoksa acaba beyaz sevdaları mı özledik ? 
Ben beyaz sevdaları çok yaşadım ama benim için yaşayan olmadı. Ama kara sevdalara çok tutuldum. Çok sevdim. Hayatıma giren herkesi ve çıkarken götürdüklerini n dışında her zaman sevmenin benim kabiliyetim olduğunu da bildim. Onu kimse benden götüremiyor. Keşke bu kadar duygularımı açık etmeseydim diyorum ama söylemezsem yazarım, yazamazsam şarkı söylerim, şarkı söylemezsem binanın tepesine çıkar bağırırım. Çünkü ayarsız enerjim var benim aşka karşı. Ben aşka aşığım. Bu sadece bir insana değil, yaptığım her şeye.

> Kin tutar mısın? Affeder misin?
Bende kin olsaydı keşke. Hiç beceremedim kinli olmayı. 

> Son albümünde en sevdiğin şarkı hangisi?
Bu albüm benim boşanma dönemime denk geldiği için herkes içindeki şarkılardan benim özel hayatımla çok bağdaştırdı. Aslında albümü boşanmaya karar vermeden önce yapmıştım. Sanırım en sevdiğim şarkı, 'Herşey aşktan'. Çünkü hakikaten hayatta herşey aşktan.

> Sırada ne var?
Yeni albüme başladık. Ey Aşkın Güzel Kızı , arabesk albümlerin devamı. Sırada da Türk Sanat Müziği var. Önümüzdeki kasımda halk müziği albümü olucak. Her albümde olduğu gibi şarkıcılığımın başına dönüyorum. Çok çalışıyorum. Altın tabakta kimse bana hayatı sunmuyor, gerçekten çok çalışıyorum.

 

 
KIZI MİA İLE SAHNEDE YÜREKLERİ TİTRETTİ
"En çok ne zaman ünlü olmanın bedelini ödüyorsun" diye sorduğumda, 'En çok çocuklarımla geçireceğim zamandan gidince' diyor...

 
SAHNE ARKASINDA ÖNYARGIYI SORUYORUM 
"Keşke kimsede olmasa... Senaryoyu yazmamıza sebeptir.  Yazıyoruz o güzel senaryoları, bir de yaşıyoruz, sonra bir bakıyoruz ki aslında onların hiçbir tanesi yok" diyor, 

 

Burcu ÇETİNKAYA/TÜRKİYE GAZETESİ
Fotoğraflar: Arif Yaman
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.