Seçimleri neler etkiler?

A -
A +

Seçimlere artık 9 gün kaldı. Zaman su gibi akıp gittiği için hemen 31 Mart gelecek ve sonuçları göreceğiz. Hizmet bakımından AK Parti’nin rakibi yok. Gerçekten Türkiye’nin neresine giderseniz gidin durum bu. Kimse AK Parti şunu yapamaz demiyor. Fazlasıyla yapar ve yaptı da diyor. 

 

Peki ne sorun? AK Parti’nin oyu yerel seçimlerde biraz düşecek gibi ama gene de Türkiye genelinde çoğu yeri alacak. AK Parti 22 yıllık iktidar. Bunun etkisi elbette olacak. Bu kadar yıl iktidar olmak elbette yıpratır. 

 

Şayet ekonomik sıkıntı ve emekliler olmasaydı AK Parti güle oynaya bu seçimlere giderdi. Tek sorun bence bu. Muhalefet hiçbir şey yapmadan kazandığı yeri kazanıyor. Ne icraat var ne de başka şey. AK Parti’nin en büyük engeli bu. 

 

Gerçi bu sefer özellikle İzmir gibi bazı yerlerde millet artık bıkmış. Çünkü belediye hizmetleri aksıyor ve şehirlerde bir şey yapılsın istiyorlar. 

 

Bu seçimlerde bir de AK Parti’nin Trabzon adayı Ahmet Metin Genç’in gerçeklikten kopuk açıklamaları az da olsa etki edecek gibi... 

 

Kararı artık millet verecek. 31 Mart seçim sonuçlarını iyi analiz etmek gerekiyor. Tabii önce sonuçları görelim. 

 

 

 

 

 

AK Parti İstanbul teşkilatı sahada çok iyi çalışıyor

 

 

 

Murat Kurum her gün sokaklarda ve ekranlarda yapacaklarını teker teker anlatıyor. Ona yardım eden AK Parti İstanbul teşkilatları da iyi çalışıyor. 

 

Geçen pazar Arnavutköy’deydim. 3-4 saat oraları gezdim. İstanbul teşkilatları 31 Mart yerel seçimlerinde “Sadece İstanbul” ve “Yeniden İstanbul”  sloganlarıyla vatandaşla bire bir iletişim kuruyorlar. Sahada ve sokakta olmanın büyük önem taşıdığı yerel seçimlerde AK Parti teşkilatlarında hedef Murat Kurum’u güçlü şekilde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yapmak. Ancak 31 Mart’ta AK Partili olmayan ilçelerin de AK Parti Belediyeciliği ile tanışması için ciddi çalışmalar yapılıyor. Teşkilatlar tüm ilçe belediye başkan adayları ile 7/24 irtibat hâlinde ve seçime tam kenetlenmiş durumda. AK Parti yoğun bir programla saha siyasetindeki tecrübesini konuşturuyor.

 

SKM programları kapsamında esnaf, pazar yerleri, taksi ve minibüs durakları, ofis çalışanları, kahvehaneler, kuryeler ve siteler ziyaret ediliyor. Millet bahçeleri, alışveriş merkezleri, teknokent-teknopark, organize sanayi bölgeleri, cami cemaati buluşmaları gerçekleştiriliyor. Sivil toplum kuruluşları, okul aile birliği yönetimleri, üniversite öğrencileri ve ilk kez oy kullanacak vatandaşlar başta olmak üzere genç seçmenlere yönelik büyük çalışmalar yapılıyor.

 

AK Parti, tüm parti mensuplarıyla ramazan ayında yoğun programlar düzenliyor. İlçe başkanlıkları tarafından düzenlenen iftar ve sahur programlarıyla vatandaşlarla temas devam ediyor.

 

31 Mart yerel seçim çalışmalarını değerli kılan kısımlardan birisi dijital siyasi süreç yönetiminin hayata geçirilmiş olması. AK Parti İstanbul, dijital dünyanın dilini yakalamak adına dijital bir adım attı ve siyasi süreç yönetimini Dijital Seçim Koordinasyon Merkezi platformuna taşıdı. Her yaştan, her kategoriden, her sosyal statüden vatandaşa ilişkin kampanyalar bu merkezden yönetiliyor. Yani AK Parti İstanbul teşkilatı üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Necmeddin AKAR22 Mart 2024 11:36

TOPLUM BOZULMUŞ OLDUĞU İÇİN MESELELERE İDEOLOJİK BAKIYOR. AK PARTİNİN YAPACAĞI BAĞCILAR BELEDİYE BAŞKANI GİBİ HALKA VE GENÇLERE DOKUNACAK HİZMET ÜRETMEK.DEVASA PROJELER DOĞRU AMA HALK BİR KERE BOZULMUŞ,İZMİR DE DE GENÇLERİN AK PARTİYE TEVECCÜHÜ YÜKSEK DENGE İYİ KORUNMASI LAZIM

Erdoğan Kürklü22 Mart 2024 10:24

Cem bey, Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi hayatı boyunca ülkeye yaptığı hizmetlerin üzerine X işareti koymaya kalksalar 50 tonluk boya tankeri yetmez...