Sosyopatlar, psikopatlar ve radikaller...

A -
A +

Radikalliğin gelişimine ekonomik, politik, sosyal ve diğer gerginlik kaynakları olarak bakılabilir. Nitekim Orta Doğu'daki gençler çok stresli ve gergin bir ortamda yaşıyorlar. Bunlar örgüte katılmayı, öfkeyi ve hayal kırıklığını tetikleyen unsurlardır. Ancak bu örgütlerin liderlerinin psikolojik durumuna da bakmak gerekir...
Bir insanın kafasının kesilip Youtube'da gösterilmesini emredebilen bir kişinin, çocukları ve yaşlı insanları dağlarda susuzluktan ölmeye terk edebilen bir kişinin, sadece farklı düşündükleri için yüzlerce insanın ölüm emrini verebilen bir kişinin kesinlikle psikolojik sorunları vardır. El Kaide liderlerinin ve genellikle IŞİD olarak bilinen grubun aslında 'Irak ve Suriyeli Katiller, Psikopatlar ve Sosyopatlar' ya da kısaca ISKPS olarak isimlendirilmesi gerekir. Bunlar hiçbir dini temsil etmiyor. Bunlar sadece akıl hastalıklarını ve şiddet eğilimlerini temsil ediyor. Zihinsel olarak dengesiz olanları ve ümidi kalmamış olanları cezbediyorlar.
ISKPS'nin liderleri katildir. Ayrıca sosyopat kişilik özellikleri gösteriyorlar. Sosyal vicdan duygusu eksikliği var. Başkalarının ne hissettiğiyle ilgili hiçbir şey hissetmiyorlar. Kitleler hâlinde öldürdükleri çok sayıda azınlık ve diğer gruplardan bebeklerin, çocukların, ebeveynlerin ve büyükanne-büyükbabaların acı ve ıstırabını tahayyül edin. Bunlar ayrıca muhtelif şekillerde sosyopatların özelliklerini sergiler. Manipülasyon yaparlar. Kitlesel bencilliğin belirtilerini gösterirler. Kendilerine katılanları en iğrenç şeylerle cezbederler. Son derece zeki yalancılar ve düzenbazlardır. Birçok bakımdan hayal dünyasında yaşarlar. Kendi hayal dünyalarına başkalarını da getiriyorlar. Her şey çöküp gittiğinde dağlara kaçarak kendileri hariç herkesi suçlamalarını izleyin-veya peşlerinde sürükledikleri gençleri intihar görevlerine göndermelerini izleyin. Hatalarını hayatlarıyla ödeyen gençlere ne olduğu hiç umurlarında değildir. Geride kalan aileleri ve arkadaşları için hiç empatileri yoktur.
Bu insanlar gerçekten sosyopattır. Hatta seçtikleri isimler bunu göstermektedir. Ayrıca, nasıl bir akıl hem halife olduğunu iddia edebilir, hem de İslami prensiplerin çok dışında hareket eder ve çelişkiyi göremez...
Psikopatik kişilik özellikleri de bu aşırılık yanlısı liderlerin davranışlarında çoktur. Başkaları için empati eksikliği, gerçekle çelişse bile misyonun büyüklüğüne fazla anlam yükleme ve daha birçok nokta psikopatik kişilik özelliklerini işaret ediyor. Bazen de psikopatlarda görülen çeşitli suç türlerini sergiler. Kaçakçılık şebekeleri yönetiyorlar, banka soyuyorlar, kadın ve çocuk, uyuşturucu ve para kaçırıyorlar. Üstüne bir de dinî lider olduklarını iddia ediyorlar!..
Dünyanın bu grupların liderlerine oldukları gibi bakması gerekir, yanlış karizma ve yalanlarla bölgeyi ve belki çok yakında dünyayı mahveden akıl hastası adamlar... Sosyopatlardan ve psikopatlardan bahsediyoruz, adaletsizlik ve eşitsizlikle savaşan normal insanlardan değil. Bu sosyopatlar ve psikopatlar bölgedeki problemleri kendi önlerini açmak ve kendilerinin ve örgütlerinin debdebeli ve açıkça gerçekçi olmayan fikirlerini desteklemek için kullanıyor.
Stratejiler liderleri, nasıl liderlik ettiklerini ve diğerlerinin nasıl peşine düştüğünü anlamanın temeli üzerine inşa edilmelidir...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.