Bu oyun kupayı kazandırır

A -
A +

İşte Serdar Topraktepe’nin özgür Beşiktaş’ı.

 

Samet Aybaba’nın “çürümüş” dediği Kartal’ı sahiplenip Muçi ve Muleka’nın golleri ile kanatlandırıp, uçurdu. Helal olsun.

 

Böyle devam edemezdi

 

Dile kolay; Süper Lig’de 66 yıl, 16 şampiyonluk…

 

Baba Hakkı, Süleyman Seba gibi efsanelerin, Metin, Ali ve Feyyazların yıldızlaştığı; Türk futbolunun lokomotiflerinden Beşiktaş, Beşiktaş olalı inanın böyle bir kaotik süreç ve sezon asla yaşamadı.

 

Fakat ‘’olmaz’’ denilen şeyleri bu sezon yaşadı Beşiktaş.

 

Düşünün, ‘’teknik adam değirmeni’’ gibi insan öğüttü, sonuç üretemedi. Aybaba’nın ‘’Çürümüş takım’’ diye hicvettiği Beşiktaş’ta Santos sonrası “aranan kan” misali yeniden göreve gelen Serdar Topraktepe, Kartal’ı bu trajediden çıkarıp, Emre Belözoğlu yönetimindeki Ankaragücü önünde yeni ve umut dolu bir hikâye yazdı. Tebrikler.

 

Muçi ve Muleka sevinci

 

Yüksek tempolu, istekli, coşkulu, önde baskı yapan, özgür ve özverili bir takım havasındaydı Kartal. Özellikle 4-2-3-1 düzenindeki oyunun ilk yarısında Al-Musrati ve Gedson’un geriden pas yaparak çıkma arzusu Muçi ve Fernandes’in şık şutları ile Ankaragücü kalesini rahatsız etti. Nitekim perdeyi açan gol de bu dayanışma sayesinde Muçi’nin şık sol ayak vuruşundan geldi. İkinci yarıda Muleka’nın kafası, Beşiktaş’ı özlediği zafere kavuşturdu.

 

Bu oyun kupa maçında tekrarlanır mı, bilmem ama hamle oyuncusu durumuna düşen Aboubakar’ı bile heyecanlandırdığını görmek umut verici.

 

Sözün özü; beyhude arayışlar yerine öze dönüp, kendi insanına şans vermenin mutluluğunu yaşadı Beşiktaş dün.

 

Maçın adamı: Serdar Topraktepe

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.