Beceriksiz vatandaşlar ülkesi

A -
A +
Dün köşeme taşıdığım eski trafik cezalarının ödenmesine, yani ödenememesine ilişkin soruna Maliye Bakanlığı cevap vermiş;
"Haberde yer aldığı gibi trafik cezalarının ödenmesine dair herhangi bir sıkıntı yoktur. Ödeme yapılamadığı, gerçeği yansıtmamaktadır. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet adresinden 6111 nolu sayfadan işlemler yapılmaktadır. Ödeme yapılamaması ancak kişisel bir beceriksizlikten olabilir."
Sıradan bir vatandaş olarak benim için güzel bir iltifat. Dün yazımda belirttiğim gibi ben dahil arkadaşlarla beraber bu seçeneği bir türlü aşamamıştık.
Dün ödeme seçeneğinin altında bir açıklama bulduk ve barajı aşarak yapılandırma ve ödeme seçeneğine ulaştık. Ve borç sorgulamada karşıma çıkan tablo:
Borç yapılandırma sonrası karşıma çıkan tablo da işte bu:
Dün Maliye Bakanlığı'nın eski trafik cezalarının ek ceza affına ilişkin bir soruna değil, birkaç soruna değinmiştim. Sorunlardan biri de şuydu: Affa konu olan son tarih Aralık 2010 mu, yoksa AA'dan 28 Ekim günü geçen haberde denildiği gibi Kasım 2011 miydi? Çünkü eski aracımı Mayıs 2010 yılında değiştirmiştim. Ama o aracın borcu da yapılandırmaya kabul edilmedi.
İşte AA haber metni "(AA) - Kasım 2011 öncesinde kesilen trafik ve idari para cezalarını indirimli ve taksitli ödemek isteyen tüketiciler için başvuru süresi 31 Ekim'de sona erecek."
Şimdi okuyuculardan gelen birkaç bilgiden bahsedeyim: Ödediğimiz ceza yeniden işlenmiş, itirazlar yetmiyor telefon ve internet üzerinden sistem ve ortam oluşmuyor. Ulaştığımızda da "yoğunuz, buraya gelin" diyorlar. Nakil Vasıtaları Dairesi ise kuyruktan geçilmiyor, sıra bile gelmiyor.
Umarım Maliye Bakanlığı Başbakan'ın "bugün git yarın gel" diyenler maliyetine katlansın tebliğini de işleme koyarak etkinliğini ve saygınlığını üst düzeye taşır. Ve sorunları vatandaşların becerisi anlayışı yerine hizmetinin kalitesine taşır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.