TERÖR DİNSİZDİR!..

A -
A +
"İslami terör yine dehşet saçtı… İstanbul’un ünlü eğlence mekânı Reina’da Noel Baba kıyafeti giyen cihatçı, Allahüekber diyerek yeni yıla giren masum insanları acımadan taradı..."
İşte bunlar hep algı değerli okurlar. Hep algı… Allahüekber, cihatçı, İslamcı, dinci…
Ölen canlar bizimdir. Ölen canlar insanlarımızdır. Ölen aslında insanlıktır…
“Terörizmin İslam ile ilişkisi, tecavüzün aşkla ilişkisi kadardır…” Enes Güler kardeşimin bu tespiti çok yerinde
Bir yanda İslam'a saldırı var, diğer yanda yılbaşı kutlayanlara saldırı... Türkiye öylesine bir kuşatma hâlinde ki. Oyun çok büyük… Terör örgütü PKK saldırınca Kürtleri, DEAŞ saldırınca dindarları, DHKP-C saldırınca Alevileri hedef gösterenlerin gayesi hep aynı olmuştur. O da "kaos”tur… Reina saldırı sonrası "içimizdeki İrlandalılar" yine boş durmadılar.
“İslam terörü” terimi, 11 Eylül saldırıları sonrası ‘Yeni Amerikan Yüzyılı Projesi’nin medya ayağındaki en büyük kozu oldu. Amerika’daki intihar saldırıları bahanesiyle, ısrarla “İslam terörü” tâbiri kullanılmaya başlandı. En çok kullanılan teknik ise ekrana bir binanın yanışı getirilir, arkasından da namaz kılan Müslümanlar gösterilir. Defaatle dile getirilmesine rağmen biz de tekrar edelim: Terörün dini, dili, ırkı olmaz.
Herhangi bir Müslüman suç işleyince, İslamiyeti kendi kafasına göre yorumlayıp hükümler çıkarınca, suçlu İslamiyet mi olur? Olsa olsa şeytanın yap dediğini harfiyen uygulayan, nefsine tapan insan ortaya çıkar. Misal; Hristiyan Sırplar ne zulümler yaptı. Kim çıkıp da “Hristiyan zulmü” veya “Hristiyan terörü” dedi? Hristiyan Ermenilerin, Yunanlıların, Rusların zulümlerini tarih kitapları yazıyor. Kim buna Hristiyan zulmü veya terörü dedi? Velhâsıl; denmesi de yanlış ve çirkin bir şey olur.
Almanlar, Fransızlar, İtalyanlar terör çıkarsa, buna Hristiyan terörü mü denir? Yoksa Alman terörü, Fransız terörü, İtalyan terörü mü denir? Terörün din ile ilgisi yoktur, olamaz. Hele "İslam terörü" asla olamaz. Müslümanlıkta, hayvana, ağaçlara, otlara binalara bile zarar vermek yoktur. Hele intihar hiç yoktur. Müslüman; insanlara zulmetmez, kanunlara karşı gelmez, devlete isyan etmez. Bir insanın öldürmenin tüm cihanı öldürmek manasına geldiğini bilir.
Tekrar edelim: Terörün dini, dili ırkı, vatanı yoktur. Terörizmin ve teröristin hepsi kötüdür. Hele hele terörü bir din ile bağdaştırmak art niyetli ve kasıtlı bir harekettir. Bir terör saldırısını, hangi dine mensup olursa olsun, neye inanırsa inansın Allah’ın dini, peygamberin emirleri için yaptım diyen bilsin ki kendi nefsi ve şeytanın dediğini yapmıştır.
İmam-ı Gazali hazretlerinin kitabına aldığı bir hadis-i şerifte mealen şöyle buyurulmaktadır: “Doğuda bir adam öldürülür de, batıda olan buna razı olursa, onu öldürme günahına ortak olur..”
Maide 27, 28  âyet-i kerime mealinde de şöyle buyurulmaktadır: “Âdem peygamberin oğlu Kabil, kardeşi Habil’e ‘Seni öldüreceğim’ dediği zaman, Habil, ‘Sen beni öldürmek için elini uzatsan da, ben seni öldürmek için elimi sana uzatmam, ben, âlemlerin Rabbi olan Allah’tan korkarım’ dedi…”
Hakiki bir Müslüman bırakın insanın canına kıymayı, hiçbir canlıya zarar dahi veremez. Hayvanat olsun nebatat olsun, ona dair zarar ve ziyanda bulunmaz.
Biz biz olalım, oynanan bu büyük oyuna gelmeyelim.
Bizleri dinsel, ırksal, mezhepsel kolonilere ayırmak isteyenlere en büyük cevap birlik ve beraberliğimiz olacaktır.
Devletini, vatanını, milletini, bayrağını sevenler!
Dinleyiniz!
Şu hain kuşatmayı hele bir atlatalım. Üstesinden gelelim şu üst aklın/akılların. Yedi düvele karşı bu ikinci istiklal mücadelemizi de verelim. Muzaffer çıkalım… Sonra birbirimizi yine kısır gündemlerle yiyip bitiririz! Çok vaktimiz olacak buna. Kendi günlük iç çekişmelerimizi yaparız. Ama şimdi birlik olma vakti...
“Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım” diyen herkes bunu millî bir vazife görmeli ve provokasyonlara gelmeden; itidalle, sağduyuyla hareket etmelidir.
Kenetlenelim… Bir olalım… Diri olalım… Biz olalım…
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.