Gol furyası

A -
A +

Fenerbahçe ile Fatih Karagümrük’ün oynayacağı maç öncesi futbolla yakından ilgilenen kime sorsanız ‘Mücadele belki zorlu geçer ancak sarı lacivertliler kazanır’ derdi. Ancak kimse 5-4’lük toplam 9 golü olan bir mücadelenin tahminini yapamazdı. Hele de böylesine bol penaltılı olmasını.... Kadıköy’de Fenerbahçe’nin kazandığı penaltılar kaleye atılan şutların ele çarpması veya elle oynanması sonucundaydı, Karagümrük’ün penaltısı ise kaleci Altay’ın rakibi ceza sahası içinde indirmesinin eseriydi.

‘Sihirbaz’ olamaz

Tabii ki Fenerbahçe’nin ‘efsane hocası’ndan söz etmek de gerekir... Bana göre böyle bir hoca değil ama bu; bizim spor medyasının iddiası böyleydi. Burada yapılan değişiklikler ya da Emre Mor’a 76 dakika, Pedro’ya 88 dakika tahammül etmek ne kadar doğru söylediğimizin kanıtıdır. Bakın daha Lincoln, Alioski değişikliğinden söz etmedim bile. Ne kadar forvet varsa oyunun sonlarında sahaya süren teknik direktör için ‘sihirbaz’ dememiz mümkün olamaz.

Alkışlar Karagümrük’e

Fatih Karagümrük’e gelince; bugüne kadar Fenerbahçe’ye rakip olanlar içerisinde topu olumlu kullanarak çıkan bir ekip izledik. Hem ayağa pas yaptılar, hem de pas alabilmek için kendini gösteren oyuncular vardı. Ki bu özellikle deplasmanlarda ihtiyaç duyulan bir oyun anlayışıydı ve Karagümrük bunu çok iyi uyguladı.

Ve Fenerbahçe, oyuna neredeyse maç biterken giren Batshuayi’nin fırsatçılığı ile galip geldi. Sarı lacivertlilerin savunmasında ciddi handikaplara tanık olduk. Bölge savunması rakibin arkalardan yaptığı sızmalara dikkatsiz davranmak kaleci Altay’ı da zaman zaman zor durumda bıraktı. Artı ve eksilerini bir kenara bırakırsak futbolumuz bir maça 9 gol sığdırılmış fotoğrafa çok hasretti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.