Kendini yedi

A -
A +

Kadıköy’de yedi attığı Konya’ya deplasmanda diş geçiremeyen Fenerbahçe, şampiyonluğa el salladı.

 

Haftalardır kötü futbol oynuyorsun, sallan yuvarlan giderken tökezliyorsun buna rağmen şampiyonluk lafını ağzından düşürmüyorsun. Ama rakibin, lider Galatasaray bırak puan kaybetmeyi gol şovu yaparak kazanırken, sen bir gol bile atamıyorsun. Geçmiş olsun Fenerbahçe. Bir sezon daha boş geçti.

KOMUTANSIZLIK

Fenerbahçe, ideal denebilecek bir kadroyla sahaya çıktığı Konya’da koca ilk yarıyı özenle heba ederken ev sahibi özel bir çaba sarf etmedi. İsmail Kartal hocamın muhteşem (!) A planı 45 dakikada sonuç vermedi. Komutan lâkaplı Mert Hakan Yandaş’ın acemi er performansıyla on kişi mücadele eden sarı lacivertliler, “Tadic düzgün plaselese”, “Dzeko kafayı bir tık uzağa vursa”, “Ferdi kaleciye takıldı, bari Mert auta atmasaydı” gibi teselli cümleleriyle girdi soyunma odasına.

 

İsmail Kartal Hoca’m şaşırtan bir hamleyle (öyle ya hiç alışık değiliz) ikinci yarıya iki değişiklik birden yaparak çıktı. “A planı olmadı, B planıyla zafer gelir” düşüncesine kapılanların havlu atması uzun sürmedi. Fred, Ferdi ve biraz da Tadic’le oynayan Fenerbahçe karşısında sadece savunma düşünen Konya’nın tek kozu Slowik şampiyonluk ümitlerini öğüten bir değirmen gibiydi kalesinde.

Güle güle…

İsmail Kartal Hoca’mın sakatlık ve çaresizlikle ortaya karışık hamlelerinin hepsi hayal kırıklığıyla sonuçlandı. Batsman kanatlanamadı, Cengiz’in slalomları sonuçsuz kaldı, Serdar Dursun gerçekten durdu! Önünde oynaması muhtemel 15 maç varken 4 kupa hedefi olan Fenerbahçe, bu kayıpla şampiyonluk hayallerini ateşe vererek, koca bir sezonu daha elleri boş kapamaya razı oldu. Yenisine bakalım…

∂ Maçın adamı: Jakup Slowik

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.