G.Saray geleceğini “büyük” inşa ediyor!..

Sesli Dinle
A -
A +

Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor başta “ülkenin ‘futbol ağırlıklı’ kulüplerinin yöneticileri şapkalarını önlerine koyup, iyi düşünmeliler ve de “Galatasaray örneğini” iyi analiz edip, örnek almalılar!..

 

Galatasaray’da “iki adam” var… Biri, “futbolu, futbol takımını, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin de ötesinde, kurulması düşünülen ‘Avrupa Süper Ligi’ne katılacakmışçasına oluşturmayı hedefleyen ve bunun gereklerini yapan” Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur… Öteki, “Galatasaray’ı bankaların baskısından kurtarma adımları atan ve ‘borç sorununu kökünden çözecek’ bir projeyi gerçekleştirmeye girişen” Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek…

 

Süper Lig’in “yıldızlarla dolu en kaliteli kadrosunu kuran” Erden Timur, “camiasına uzatılan ara transferin son gününe kadar ‘bir iki yıldızı daha getirecek’ ümidi” veriyor ve taraftarı heyecanla bekletiyor…

 

Dursun Özbek ise Florya’daki tesisleri, “daha çağdaş bir proje ile Kumburgaz’a taşırken”, boşalacak Florya’yı inşaata açacak. Ama Florya arsasına “yanındaki Emlak Konut’a ait 41 dönümlük araziyi 1 milyar 171 milyon 800 bin liraya satıp alıp”

 

Florya arsasına ekleyerek…

 

Riva’daki “büyük projeden beklediğini bulamayan” Galatasaray’ın, “Florya Projesi” gerçekleştiğinde “kendileri gibi borç zafiyetinden kurtulamayan” büyük rakiplerinden “mali bakımdan ne kadar iyi bir duruma ulaşacağını” hesaplamak zor değil…

 

Bu “ikili model” tıkır tıkır işliyor; herkes “görevlerini ve yetkilerini biliyor” ve ona göre adımlar atıyor… Gönlü “sarı kırmızıdan yana olan” bir T.C. vatandaşı olarak ne diyeyim; nazar değmesin!..

Gidecek olan gitmedi, Başkan gidiyor!..

Yazık oldu, Trabzon’da tablo, geçen “şampiyonluk yılının ardından” böyle mi olmalıydı?..

 

Sezon başı, “nokta transferlerle takviye edilecek kadronun, ‘gene’ şampiyonluğa ulaşacağı” tahminimi bu sütunlarda yazmıştım. “Bugünlere ‘böyle’ gelineceğini rüyamda görsem” inanmazdım.

 

Ama gelindi ve “Trabzonspor’da ‘eski’ hastalık nüksetti; iç kavga, “başarılı başkanı” istifa ettirdi; hem de “Yeniden aday olmayacağım” dedirterek… Elbette Ahmet Ağaoğlu da hatalar yapmış olabilir ama iş restleşmeye ve Başkan’ın “dönmemek üzere, bırakıp gitmesi” noktasına nasıl geldi?..

 

Ağaoğlu, “genel kurula kadar, ‘yeniden aday olması için’ ikna edilebilir” mi; zor gibi görünüyor, ama mümkün…

 

Aslında “eğer ‘bırakıp gitme kararı’ verilecekse”, bu kararı verecek olan Ağaoğlu değil, Abdullah Avcı Hoca olmalıydı…
Geçen sezon güle oynaya şampiyon olan kadroyu “nokta transferler” ile takviye ettikten sonra… “Olanlar” ortada…
Lider Galatasaray’dan 16 puan geride kalan ve “Şampiyonlar Ligi’nden başlayarak, aşağıya doğru bütün UEFA kupalarından elenen bir Trabzonspor…

 

Sorum haklı değil mi; “Kim istifa etmeliydi?..”

Ayıp ediyorsunuz!

Bir resim; ön planda bir takımın teknik direktörü var, kocaman… Arka tarafta da, futbolcular yan yana görülüyor…

 

Üst başlık; “Ayrılık kararı verdi”

 

Başlık: “İşte yeni takımı”

 

Merak edip tıklıyorsunuz… Önünüze haber çıkıyor… Önce takımın durumu... Sonra son oynadığı maçlar… Sonra puan cetvelindeki yeri… Sonra oynayacağı maçlar… Sonra “Hocanın kadroda düşünmediği” bir futbolcunun olduğu… Daha sonra, bu futbolcunun bekleneni veremediği, asist ve gol kısırlığı… Ve nihayet… “Bu futbolcunun ayrılacağı… En sonunda da “bir başka kulüple temasa geçtiği” anlatılıyor… Ülke liglerinde onun gibi “sıradan yüzlerce futbolcunun olduğu” bu oyuncunun durumunu “böylece” öğrenirken… En az 8-10 defa tıklama zorunda kalıyorsunuz… Utanç verici bir “tıklama avı…”

 

Ve siz, ana sayfadan verilen resim ve başlık yemi yutarak, “tıkmama avına çıkan sayfa yapıcıları” tarafından avlanıyorsunuz…

 

Herhalde prim alıyorlardır; “görevlerini çok iyi yaptıkları” için…
Yazıklar olsun!..

Şaka!..

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği konusunda yazdığım yazıdan “hakem camiasından beklediğimden çok fazla” tepki aldım. 

 

“Yazım için olumlu”, “Dernek Başkanı Abdurrahman Arıcı için olumsuz” tepkilerdi bunlar…

 

Mesela… “Böyle gelmiş, böyle gidecek mi?” soruma, Dernekte “üst düzeyde yönetici” bir arkadaşımızdan gelen cevap “şöyle” idi; “Ümidimiz genel başkanımız Abdurrahman Arıcı’da, görev süresi 2024’te bitiyor.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.