Hoş geldin Hamza Hoca

A -
A +

Galatasaray Yönetimi eğer göreve gelir gelmez Prandelli'yi gönderip Hamzaoğlu'nu getirebilseydi, Galatasaray şu anda 3-4 puan önde olurdu.

Gece yarısı maç seyrediyoruz. Oldukça keyifli bir maç izledik dün gece Türk Telekom Arena'da. Sadece biz değil, Galatasaraylı futbolcular da hasret kalmış böyle keyifli bir maça. Özellikle ilk 45 dakikalık bölümde o kadar istekli ve coşkululardı ki, tribünlere "Merak etmeyin bu maçı alacağız" mesajını net bir biçimde veriyorlardı.

Hamza Hamzaoğlu'nun ilk 11 tercihi çok yerindeydi. Özellikle Burak Yılmaz'ın Umut Bulut'un arkasında oynatması çok mantıklıydı. Umut'un indirdiği toplara Burak'ın yaptığı koşular bu düşünceyi doğruladı. Üstelik son yılların ofsayt rekortmeni olan Burak, dün hiç ofsayta düşmedi.

Burak attığı 2 golün yanı sıra, takımını da oynatmaya çalıştı. Top istedi, verkaç yaptı, duvar oldu. Umut'la birlikte oynamak onu çok rahatlattı.

Hamza Hamzaoğlu'nun dünkü maçta önemli bir hamlesi ise takımı hızlı kanat oyuncularından kurması oldu. Sağ kanatta Sabri ve Bruma; solda ise Telles ve daha sonra oyuna aldığı Yasin gibi hızlı oyuncuları tercih etti. Belli ki Galatasaray bundan sonra hızlı oynayacak.

Hamza Hoca, oyun anlayışını değiştirebilir, futbolculara moral verebilir ama bu dönemde fizik gücü veremez. İkinci yarıda Galatasaray'da fizik eksikliği göze çarptı. Bu durum ancak devre arası kamp döneminde düzeltilebilir.

Galatasaray Yönetimi eğer göreve gelir gelmez Prandelli'yi gönderip Hamza Hamzaoğlu'nu getirebilseydi, Galatasaray şu anda 3-4 puan önde olurdu. Ayrıca UEFA'da da Avrupa Ligi'nde de yoluna devam edebilirdi.

Sneijder'i eleştirmek istiyorum. 10 numara pozisyonunda oynayan bir oyuncunun en büyük özelliği gol hazırlamaktır. Sneijder bulduğu her pozisyonda kaleye şut attı. Bazen çok bencil davranıyor. Dün gece şut atmak yerine topu araya bıraksa, en az 3 asist yapmış olurdu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.