Gizlenen gelişmeler

A -
A +
AK Parti iktidarının 11 yılında "Faiz lobisi"nin kaybı 642 milyar tldir. Bu para hazinenin kazancı olmuştur. Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martın Raisen "Türkiye'de işler yolunda gidiyor" demiştir. 34 milyon turist ile Türkiye en çok turist alan 6. ülkedir. 
Spekülatörler fasülye fiyatı artsın diye tam 3 yıl stok yapmışlar. Bakanlık spekülatörlerin oyununu bozdu. Gümrük vergisini sıfırladı. Stokçular apar- topar satışa başladı. 3.5 tl olan patates 1.5 tl'ye indi. 
Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına katılan Başkan Topbaş'a yabancı yatırımcılar tarafından "İstanbul'a gelmek istiyoruz. Yardımcı olur musunuz?" soruları sorulmuştur. 
Dışişleri Bakanı Davutoğlu "O tırlar iki senedir yardım götürüyor" demiştir. 2005- 2012 yılları arasında 859 bin 480 trafik kazasında 42 bin 255 kişi hayatını kaybetti. 1 milyon 538 bin 774 kişi yaralandı. Ak Parti iktidarına kadar petrol kartellerinin baskısı ile ulaşımda karayollarına ağırlık verildi. Ak Parti iktidarının hızlı tren projesi petrol kartellerini endişelendirdi. Bu projede ilgili kişilere yolsuzluk maskeli darbeler gündeme geldi. 
İstanbul metro ağı ile örülüyor. Türkiye 33 dev müteahhitlik firması ile Çin'den sonra dünyada ikinci sıradadır. İstanbul'a son 8 yılda 52 milyar tl yatırım yapıldı. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyasına" göre Türkiye'de günde 1500 ton yılda 550 bin ton ekmek israf ediliyordu. Bu israf 500 okul yapımı parasına denk geliyor. 2013'te Washington'da "Türkiye neden bu kadar güçlendi" adlı panelde çıkan sonuç: "Özal ile başlayan büyüme Erdoğan ile kanatlandı." şeklinde olmuştur. Başbakan Erdoğan'a içerde ve dışarda düşmanlığın gerçek sebebi de budur. 
ABD'li bilim adamı Noam Chomsky'e göre: "Ortadoğu'daki problemlerin çözümü Osmanlının bu bölgede yüzlerce yıl yürüttüğü anlayışta yatıyor." İstanbul'un Avrupa yakasında yapılacak ve 1.5 milyon nüfusu barındıracak yatırımlar içinde, dev projeler vardır. 
Hidrojen geleceğin yakıtıdır ve hidrojen ile çalışan araç üretimi yakında gerçekleşecektir. Haliç'te yüzen otobüs ile Mecidiyeköy- Çamlıca arasında teleferik projesi gündemdedir. Elektrikli otomobil ile 2 tl ye 280 kilometre gidilecektir. 
2023 yılında F-16 yerine yapılması öngörülen Türk savaş uçağı projesi son darbe teşebbüsü ile önlenmek istenmiştir. Nükleer santral ile 7.2 milyar dolarlık doğalgaz ithali önlenecektir. Ford'un Avrupa'daki en büyük pazarı Türkiye'dir. İşsizlik gerilemiştir. Ve yüzde 9.7'ye düşmüştür. İngiltere'nin meşhur ekonomisti Jim O'Neill'e göre: "Türkiye geleceğin ekonomik devlerinden biridir. Panik yapmayın son darbeyi abartmayın" demiştir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.