"Ehl-i Beyt"i sevmek imanla ölmeye sebeptir

A -
A +

"Ehl-i beyt, asi [günahkâr] olsalar da, bunları sevmek gerekir. Bunları sevmek ve hürmet etmek, imanla ölmeye sebep olur..."
Ehl-i beyt, Ehl-i sünnetin gözbebeğidir. Ehl-i beytin fazilet ve kemalatı pek çoktur. Saymakla bitmez. Onları anlatmaya, methetmeye, insan gücü yetmez...
Muteber kitaplarda şöyle buyuruluyor: Peygamber efendimiz Muhammed aleyhisselamın bütün aile fertlerine Ehl-i beyt denir. Mübarek hanımları, kızı Hazret-i Fatıma ile Hazret-i Ali ve bunların evlatları olan Hazret-i Hasan ve Hazret-i Hüseyin, onların çocukları ve kıyamete kadar gelecek torunlarının hepsine de Ehl-i beyt denir. Bilindiği üzere, Resulullah efendimizin soyu, Hazret-i Fatıma'dan devam etti. Hazret-i Hasan'ın çocuklarına ve torunlarına "Şerif", Hazret-i Hüseyin'in nesline de "Seyyid" denir. Peygamber efendimizin temiz ve mübarek kanını taşıyan seyyidler ve şerifler, dünyanın çeşitli memleketlerinde yaşamaktadır. Her birisi güzel ahlak numunesi olup, ülkemizde de sayıları pek çoktur. Allahü teala, onlara olan sevgimizi artırsın, üzmekten de muhafaza eylesin...
Din büyüklerimiz, Ehl-i beyt sevgisini, son nefeste iman ile gitmek için şart görmüşlerdir. Ehl-i Beyti sevmek her mümine farzdır. Bunlarda Resulullah efendimizin zerreleri vardır. Onlara kıymet vermek, saygı göstermek her Müslümanın vazifesidir. Çünkü imanın temeli ve en kuvvetli alameti, Allahü teâlâyı sevmek ve Allahü teâlânın sevmediklerini sevmemektir.
Âyet-i kerimede mealen buyuruldu ki:
(Ey Ehl-i beyt, Allah sizlerden ricsi [kusurları, günahları] gidermek istiyor ve sizi tam bir taharetle temizlemek irade ediyor.) [Ahzab 33] (Kusurları ve günahları yok edilince, Cennetlik olurlar.)
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Allahü teâlâ, Fatıma ve nesline Cehennemi haram kıldı.) [Hakim, Taberani]
(Her baba evladının kök sülalesi vardır. Nesebi onunla sona erer. Yalnız Fatıma'nın sülalesi bana çeker. Bunlar benim Ehl-i beytimdir. Onların faziletini inkâr edenlere yazıklar olsun. Onlara muhabbet edene Allah muhabbet eder; onlara buğz edene de Allah buğz eder.)
Seyyid Abdülhakim Arvasi hazretleri, "Ehl-i beyt, asi [günahkâr] olsalar da, bunları sevmek gerekir. Bunları sevmek, kalble, bedenle ve malla yardım yapmakla olup, bunlara riayet ve hürmet etmek, imanla ölmeye sebep olur" buyurdu...
Her hâlükârda sevmemiz gereken o mübarek insanlara bir faydamız dokunmuyorsa bari üzmeyelim!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.