Gerçek Türkiye Fotoğrafı

A -
A +

28 Şubat'ta tankların yürütülerek millet iradesinin çiğnendiği Sincan'da, yüzbinler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafında şiddetli yağmura aldırış etmeden toplandı. 28 Şubat'ta tankların önüne ve üzerine çıkamamanın cezasını yıllarca çeken bu millet, aynı zulmü tekrar çekmemek iradesine sahip çıkmak adına 'Milli İradeye Saygı' sloganı ile Sincan meydanına akın etti. Sincan meydanında sadece AK Partililer yoktu. Hatta MHP'li gruplar kendi parti bayraklarını açmışlardı. Yer- gök kırmızı-beyazdı adeta. Çok az parti bayrağının dışında herkesin elinde Türk Bayrağı vardı. Bence harika bir seçimdi, Türk Bayrağının taşınması. Çünkü son günlerde illegal örgütler Türk Bayrağının arkasına saklanıyorlardı.

Başbakan, Sincan meydanında müthiş moral buldu. Yüzbinlere seslenen Sayın Erdoğan müthiş bir hatip, meydanı coşturdu. "Sandık sizde-Meydanlar bizde" diyenlerin yanıldığını gördük. Kabul edin ki, sokağın, meydanın dilini ve ruhunu Erdoğan kadar bilen kimse yok. Sincan'da bir kez daha gördük, Erdoğan hem sandığın, hem de meydanların tek hakimi. Meydanların nabzını tutuyor ve bu işin ustası. Sokak ve meydan mücadelesinde Erdoğan rakiplerine nal toplatır.
Sincan meydanında tam bir demokrasi şöleni vardı. "Çevre duyarlılığı ve polis şiddetine tepki" adı altında uluslar arası bağlantıları da olan büyük bir oyunu, millet Başbakanın etrafında kenetlenerek bozdu. Uluslar arası piar ve medya şirketlerinin de desteği ile halkına şiddet uygulayan bir Başbakan portresi oluşturulup daha sonra bu başbakan halk isyanıyla alaşağı edilecekti. Başbakanlık binasına, evine ve İstanbul'daki ofisine yürümeye kalkan koyun sürüsünün çobanlarının planı buydu. Ama millet oyunu fark etti, Erdoğan'a dönük tüm tepkileri,  hakaretleri,  hareketleri kendisine yapılmış hakaret ve eylemler olarak görüyor, kendi iradesine karşı atılmış adımlar olduğunu düşünüyor.
Sincan'da kavga- şiddet ,yakma-yıkma, kırıp dökme, hakaret ve gürültü yoktu. Yüzbinler kimseyi rahatsız etmeden demokratik haklarını kullandılar. Yönetilemeyen bir Türkiye tablosu oluşturmayı hedefleyenler açığa düştü. Sincan meydanında, Başbakana yapılan hakaretleri kendine yapılmış duygusuna kapılmış yüzbinleri gördüm. Bu insanlar sayın Erdoğan'ı hakikaten yedirmezler. Gezi Parkında duranların mazeretleri ellerinden alındı. Çevre duyarlılığı ile oraya gelenlere gerekli teminatlarla,polis şiddetine tepki gösterenlere soruşturma ile ilgili taahhütler verildi. Artık Gezi Parkını, Kuğulu'yu işgal etmenin bir karşılığı kalmadı. AK Parti ve Başbakan Erdoğan bu oyundan daha da güçlenerek çıkacak. "Bayrakları sallayın ki CNN International görsün" anonsu ile Erdoğan'ının torununun," Dik dur, eğilme bu millet seninle" sloganı bana ilginç geldi.
Bugün İstanbul'da nasıl bir fotoğraf çıkacak göreceğiz ama gezi parkı ve Kuğulu park Türkiye'nin sanal- zorlama görüntüsü Sincan'daki görüntü ise gerçek Türkiye fotoğrafıdır. Bu tespitin doğru olup olmadığını sandıkta görürüz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.