Gezi eylemcileri olayların farkında mı?

A -
A +

Türkiye önceki gün Mersin'de 2020 Olimpiyatlarının provasını yaptı âdeta. Gezi Parkı olayları nedeniyle 20 gündür genelde Türkiye'nin, özelde İstanbul'un imajına büyük zarar verildi.  Türk Bayrağını sallayarak sokağa dökülenlerin Türkiye'ye verdiği onca zararlardan biri de, İstanbul'un 2020 Olimpiyat adaylığı oldu. İlk üçe kalan İstanbul'un şansı çok yüksekti. Ama Gezi olayları nedeniyle İstanbul'un imajı ciddi zarar gördü. Eğer İstanbul bu seçimi kaybederse bunun sorumlusu, Gezi Parkı olayını istismar ederek kentin savaş alanı haline gelmesine sebep olan tuzu kurulardır. Gezi Parkındaki 20 ağacı gerekçe göstererek, "illegal örgütlerin ve dış mihrakların" bu olayı büyütmesine ve kullanmasına yol açanlar umarım "ne yaptıklarının ve neye sebep olduklarının" farkına varmışlardır. Cumhuriyet mitinglerinde de benzer şeyler olmuştu. Hükümete muhalefet etmek gibi sıradan demokratik bir hakkı kullanmak için bu mitinglere katılanlar, sonradan olayın gerçek maksadını öğrenmiş ve şaşırmışlardı. Cumhuriyet mitinglerinin iktidara karşı bir demokratik tepki olmaktan öteye orduyu göreve çağıran ve onun altyapısını hazırlamak amacıyla yapılan eylemler olduğu tüm kanıtlarıyla ortaya çıktı. Gezi olayları da baştan sona kare kare incelenecek ve gerçekler milletin gözü önüne serilecektir. Türkiye, Yunanistan'ın 6 yılda yapamadığını 18 ayda başardı ve Mersin'de 17'nci Akdeniz oyunlarını başlattı, çok şükür. Umarım Mersin, İstanbul 2020'nin provası olur. 

Diğer yandan 26 Haziran'da yeni fasıl açılmasına AB üyesi 25 ülke onay verirken, Almanya ve Hollanda Gezi Parkı olaylarını bahane göstererek; Türkiye ile fasıl açılmasına karşı çıktı. Kim kaybeder, sadece hükümet ve AK Parti'ye destek verenler mi yoksa tüm Türkiye mi? Merkel'e, bu altın fırsatı verenler utansın. Ülkeye fayda mı sağladınız yoksa zarar mı verdiniz? Kararı siz verin.
Gezi Parkındaki çevreciler üzerinden geliştirilen eylemlerin hedeflerinden biri de çözüm sürecini sabote etmek. Hükümetin buna izin vermemesi ve demokratikleşme hamlelerini devam ettirmesi kaçınılmazdır. Unutmayın; terörü bitiren ve Kürt sorununu çözebilen bir Türkiye'yi kimse tutamaz. Gezi Parkı üzerinden geliştirilen olaylar, komutanların helikopterine ateş açılması, Almanların ve İranlıların Kuzey Irak'ta cirit atması, Maliki'nin Barzani'ye yakınlaşması sıradan gelişmeler gibi gelmiyor bana.
BDP Genel Başkanı Demirtaş çözüm sürecinin ikinci aşamasının da başladığını açıkladı. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile yaptığı görüşmeleri paylaştı, kamuoyuyla. Hükümetin çözüm sürecine yönelik reform hazırlığı olduğunu söyledi. Umarım tüm tuzaklara, tahriklere rağmen bu süreç devam eder, devam da etmelidir.
Faiz lobisi, doğalgaz lobisi, alkol lobisi, Yahudi lobisi, iş birliğiniz işe yaramadı. Türk Milleti; kurguladığınız oyunu erken fark etti. Hem demokrasiye, hem de millî iradeye sahip çıktı halk...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.