Mısır'daki darbeye kimler sevindi?

A -
A +

Mısır Cumhurbaşkanı Mursi, Batı dünyasının onay verdiği bir seçimle işbaşına geldi. Bir askeri darbeyle devrildi ve tutuklandı. Ancak dünya tarihinde ilk kez bir darbeye açıkça kimse darbe diyemedi. Mursi görevden alınıp tutuklanmasıyla birlikte  Mısır halkının onayladığı Anayasa askıya alındı. Mursi'nin çevresindeki 400 kişi de gözaltında. TV kanalları kapatıldı. Kahire sokakları zırhlı araçlarla dolu. Bu askeri bir darbe değil de nedir? Olup bitenin tam olarak ne olduğunu, bu darbenin arkasında kimlerin bulunduğunu ve bu darbenin kimin işine yaradığını anlamamız açısından dikkatinizi şu noktaya çekmek isterim; Bu darbeye en çok İsrail ile Suriye Devlet Başkanı Beşsa  Esad sevindi. Bundan herkes emin. Siz ona göre değerlendirin olup biteni.

Mursi, Mısır halkından yüzde 52 oy aldı. Bugün demokrasi nutukları atan hangi Batılı lider, halkından bu kadar oy aldı? Mısır Genelkurmay Başkanı, Anayasa Mahkemesi Başkanı,Batılıların yardımı ile Mursi'ye büyük bir oyun oynadılar. Mursi yanlışlar yapmış olabilir ama demokrasilerde seçimle gelenler yanlışlar yaptığında darbe yapılmaz, seçim yapılır. Halk kendi iradesi ile başa getirdiğini kendi özgür iradesi ile oradan indirir.
Mursi yanlıları iradelerine sahip çıkmak ve darbeye karşı gelmek maksadıyla sokağa döküldüler. Askerler ateş açtı ve maalesef kan döküldü. Dört kişi öldü. Yazık çok yazık! Mısır ordusu olağanüstü hal ilan etmek zorunda kaldı.
Şimdi yönetime el koyan ordu, İsrail gizli servisinin yardımı ile Mursi hakkında uydurma deliller topluyor. Eğer Mursi'yi birkaç gün içinde yargılayıp idam ederlerse şaşırmam. Ayrıca Müslüman Kardeşlerin seçime katılmaması için ordu her yola başvuracaktır. Mursi'nin ve Müslüman Kardeşlerin engellenmesi Mısır için tarihi bir hata olur.
Mısır'da yapılan askeri darbeye;  bizim yerli darbe severlerin ,  vesayet yanlılarının ilk dakikalarda dile getirdikleri  tepkiler utanç vericiydi. Sivil siyasetçi olduğunu zannettiğimiz bazı apoletli sivillerin attıkları tweetleri  sizlerle paylaşmak istiyorum. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın attığı tweet ,"Mısır'daki gelişmeler çok önemli. Demokrasinin sadece sandıkla olmadığının bir göstergesi. Tüm siyaset kurumları ders çıkarmalı." ,CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir'in attığı tweet,"Mısır'da Müslüman Kardeşler kaybetti. Darısı buradaki kardeşlerin başına.", CHP Parti Meclisi Üyesi Prof.Dr. Gaye Usluer'e ait tweet;"Seçimle geldik diye kafa tutan Mursi 3 günde gitti. Demokrasinin sandıktan ibaret olmadığını anlayabildi mi?", CHP Milletvekili Kamer Genç'in ,Meclis kürsüsün de yaptığı konuşmada söylediği sözler ;"Tayyip Erdoğan ,aldığın 5 bin polis seni koruyacak işte gördünüz Mursi ne duruma geldi. Onunda çevresinde çok polis vardı. Dolayısıyla hiçbiriniz kendinize güvenmeyin. "
Bu sözleri sarf eden siyasetçilerin, darbe yapan Mısır Genelkurmay Başkanından ne farkı var? Yuh diyorum, yazıklar olsun! Sizin demokrasi anlayışınız bu mu? Neden siyaset yapıyorsunuz?
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.